Στους οκτώ ουρανούς...

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004 18:36
UPD:18:39

A- A A+

Γράφουν ιστορία οι παρέες. Ο Γερμανός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του «πέτυχαν ένα θαύμα», όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας έγραψε ιστορία προκρινόμενη για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/21/927125.htm .

Ο Ρεχάγκελ θα μπορούσε να οικειοποιηθεί τη φράση του θριαμβευτή στο Βατερλώ, δούκα Αρθρουρ Ουέλινγκτον «Μετά την ήττα, το επόμενο μεγάλο μυστήριο είναι η νίκη», αλλά λόγω ιδιοσυγκρασίας φαίνεται ότι του ταιριάζουν πιο πολύ τα λόγια του Ερασμου «Οι σοφές αποφάσεις δεν απορρέουν από τη λογική, αλλά από τη γενναιόδωρη διορατικότητα του παραλογισμού».

Ποιός θα ρίσκαρε να πάρει έναν σωρό τραυματίες στην Πορτογαλία (Νικολαΐδης, Καραγκούνης κ.ά.); Ποιός θα έπαιρνε παίκτες με ελάχιστη συμμετοχή στις ομάδες τους (Νικοπολίδης, Δέλλας, Καφές, Καραγκούνης, Κατεργιαννάκης κ.λπ.);

Το έκανε και το αποτέλεσμα τόν δικαιώνει. Ας ελπίσουμε όχι μέχρι την πρώτη ήττα, οπότε όλοι οι σεναριογράφοι του αθλήματος αλλάξουν τροπάριο κι από τα «ωσαννά» φτάσουν στα «σταύρωσον αυτόν».

Η πρόκριση είναι ένα θαύμα, κι όποιος το παραγνωρίζει, ας θυμηθεί ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, περίμεναν έναν εφιάλτη με την έναρξη του Euro 2004.

Αντ' αυτού η Ελλάδα ζει στους οκτώ ουρανούς...

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή