Δεκάδες σοροί θυμάτων της κατάρριψης του Boeing αναμένονται στην Ολλανδία

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 15:09
UPD:15:26
EPA/DAN HIMBRECHTS

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, που υποδέχθηκε όλες τις πτήσεις με τις σορούς των θυμάτων, οι οποίες κατόπιν μεταφέρθηκαν οδικώς στο Χίλβερσουμ.

A- A A+

Δύο μεταγωγικά αεροσκάφη με σορούς και λείψανα θυμάτων της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία πετούν από το Χάρκοβο προς την Ολλανδία.

Τουλάχιστον 51 σάκοι με σορούς ή τμήματα σορών φορτώθηκαν στα αεροσκάφη την Πέμπτη, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Οι ολλανδικές αρχές έλαβαν την Τετάρτη 40 σορούς και έχουν ήδη αρχίσει το βαρύ έργο της ταυτοποίησης στοιχείων των θυμάτων.

ASSOCIATED PRESS
AP: Σοροί θυμάτων της κατάρριψης του Boeing αναμένονται στην Ολλανδία

Οι φιλορώσοι αποσχιστές θεωρούνται από μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας υπεύθυνοι για την κατάρριψη, η οποία κόστισε τη ζωή και στους 298 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH17 Άμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ.

EPA/EVERT-JAN DANIELS

Ολλανδικό C-130 το οποίο μεταφέρει σορούς και λείψανα θυμάτων της κατάρριψης του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία ετοιμάζεται για απογείωση από το αεροδρόμιο του Χάρκοβο.

Η έρευνα για το θέμα του αεροσκάφους έχει λάβει πολυεθνικό χαρακτήρα: οι Ολλανδοί έχουν τεθεί επικεφαλής, Βρετανοί ειδικοί εξετάζουν τα δεδομένα των δύο «μαύρων κουτιών», ενώ η Αυστραλία έχει προσφέρει αστυνομική βοήθεια για την προστασία της περιοχής όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή