Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο έλαβαν Διώτης - Καπελέρης

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 13:21
UPD:13:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Οι κ. Καπελέρης (δεξιά) και Διώτης (αριστερά) ζήτησαν και έλαβαν από τους ανακριτές, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, προθεσμία για τις απολογίες τους και σύμφωνα με πληροφορίες το νέο ραντεβού τους με την Δικαιοσύνη ορίστηκε για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου έλαβαν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο κ. Διώτης κατηγορείται και για υπεξαγωγή εγγράφου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Διώτης είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο-στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε, ενώ ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει μία λίστα 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς να πραγματοποιήσει όμως φορολογικό έλεγχο.

Ο κ. Διώτης είχε υποστηρίξει ότι είχε αντιγράψει το ηλεκτρονικό αρχείο της λίστας Λαγκάρντ, αλλά είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος αλλοίωσε το usb.

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, ο κ. Καπελέρης είχε καταθέσει ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών και τα συγγενικά του πρόσωπα βρίσκεται στον Αρειο Πάγο, όπου η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί, ενώ εκκρεμεί η πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή