Μπάσκετ: Τετράμηνος αποκλεισμός σε Καλάθη από FIBA, παίζει στην Ισπανία

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 13:16
UPD:13:20
ICON PRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
A- A A+

Την απόφασή της για τον Νικ Καλάθη κοινοποίησε η FIBA, αναφορικά με την παράβαση του κώδικα ντόπινγκ στην οποία είχε υποπέσει στο περυσινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ ο διεθνής γκαρντ.

Ο Καλάθης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων μηνών, που ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου κι αυτό εν πρώτοις σημαίνει ότι έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, διοργάνωση που ξεκινά στις 30 Αυγούστου.

Περιορισμός όμως υπάρχει κι έχει να κάνει με την παρουσία του στους φιλικούς αγώνες, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στα τουρνουά του Πο (Γαλλία) και Κάουνας (Λιθουανία), θα παίξει όμως στα παιχνίδια με την Τουρκία, στις 20 και 22 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι ο Καλάθης διατηρεί το δικαίωμα της έφεσης στην πειθαρχική επιτροπή της FIBA εντός 14 ημερών. Στην απόφαση της FIBA αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

«… Μετά από αίτημα του παίκτη, η πειθαρχική επιτροπή της FIBA έκανε ακρόαση μέσω τηλεδιάσκεψης στις 16 Ιουλίου 2014. Η επιτροπή εξέδωσε την απόφασή της στις 21 Ιουλίου κι έκρινε πως ο κ. Καλάθης παραβίασε τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και κατά συνέπεια δεν είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί σε διοργανώσεις της FIBA για μια περίοδο τεσσάρων μηνών, που αρχίζει από τις 19 Απριλίου του 2014 και ολοκληρώνεται στις 18 Αυγούστου του 2014. Κατά την περίοδο αυτή, ο παίκτης δεν μπορεί να αγωνίζεται σε κανέναν αγώνα, ανάμεσα σε αυτούς και σε φιλικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις