Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Ρούτε

Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014 07:43
UPD:09:19
EPA/Toussaint Kluiters

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Ρούτε εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις περαιτέρω ενδείξεις ότι η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει όπλα και μαχητές κατά μήκος των συνόρων για τη στήριξη των αυτονομιστών» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε τα μέτρα που ελήφθησαν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «εναντίον εκείνων που αποσταθεροποιούν την Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Ρούτε εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις περαιτέρω ενδείξεις ότι η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει όπλα και μαχητές κατά μήκος των συνόρων για τη στήριξη των αυτονομιστών, ενώ συνεχίζει να συγκεντρώνει μαζικά και δικές της δυνάμεις».

EURONEWS

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι όταν οι σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών επιστρέψουν στις χώρες από όπου κατάγονταν τα θύματα, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να καταστεί το άνοιγμα της περιοχής, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, στους διεθνείς ερευνητές για μια πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της συντριβής.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή