Δριμύ κατηγορώ της οικογένειας του Νοτιοκορεάτη που αποκεφαλίστηκε

Κατηγορεί τη Σεούλ για το θάνατο του 33χρονου Νοτιοκορεάτη
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004 13:00
A- A A+

Δριμύ κατηγορώ κατά της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης εξαπέλυσε η οικογένεια του άτυχου Νοτιοκορεάτη ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τους απαγωγείς του στο Ιράκ.

Οι γονείς του 33χρονου Κιμ Σουν-ιλ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι σκότωσε το γιο τους επαναδιατυπώνοντας την απόφαση για ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Νότιας Κορέας στο Ιράκ παρά τις απειλές των απαγωγέων.

«Ο γιος μου σκοτώθηκε από την κυβέρνηση. Η καταραμένη κυβέρνηση δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνει ότι θα επιμείνει στην απόφασή της να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις (στο Ιράκ), ενώ την ίδια στιγμή δήλωνε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τον σώσει», δήλωσε η μητέρα του Κιμ Σουν -ιλ βγαίνοντας από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ μετά την είδηση του αποκεφαλισμού του.

Ο πατέρας του καταφέρθηκε κατά του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας που δεν μπόρεσε να σώσει το παιδί του. «Θέλω να τον θάψω στο κτίριο του υπουργείου. Μόνο αυτό θέλω από αυτήν την κυβέρνηση» , είπε , ενώ απάντησε εξοργισμένος σε ερώτηση εάν θα δεχθεί χρηματική αποζημίωση από τις αρχές για να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας: «Δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα μιας κυβέρνησης που μετέτρεψε τον γιο μου σε θύμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή