Κίεβο: Πυραύλους BUK παρείχε η Ρωσία στους αντάρτες, «δεν γνωρίζουμε τίποτε», απαντά το Κρεμλίνο

«Δεν έχουμε παράσχει ούτε ένα όπλο», ισχυρίζεται η Μόσχα
Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014 16:40
UPD:17:00
EPA/YURI KOCHETKOV

Το σύστημα BUK είναι πιθανότατα υπεύθυνο για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 298 άνθρωποι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πηγές των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας ισχυρίζονται ότι διαθέτουν πληροφορίες πως οι φιλορώσοι αποσχιστές έλαβαν από τη Ρωσία σύστημα πυραύλων BUK-M1, πιθανότατα μαζί με επαγγελματίες χειριστές.

Το σύστημα BUK είναι πιθανότατα υπεύθυνο για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 298 άνθρωποι.

EURONEWS

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, από την πλευρά τους, απαντούν ότι την ημέρα της κατάρριψης του μοιραίου Μπόινγκ 777, η ουκρανική πολεμική αεροπορία διατηρούσε σε διάταξη μάχης 3-4 συστοιχείες πυραύλων BUk-M1.

Αρνούνται παράλληλα ότι η Ρωσία έχει παράσχει οποιασδήποτε μορφής όπλα στους φιλορώσους αποσχιστές, τους οποίους στις ανακοινώσεις τους αποκαλούν «υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της ανατολικής Ουκρανίας».

Ουκρανικό μαχητικό πέταξε κοντά στο μαλαισιανό αεροσκάφος;

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι διαθέτει στοιχεία κατά τα οποία αεροσκάφος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας πέταξε πολύ κοντά, σε απόσταση 3-5 χιλιόμετρα από το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο κατερρίφθη και ζήτησε εξηγήσεις από το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, το μαχητικό ήταν ένα Σουχόι Su-25.

«Καταγράψαμε την πτήση ενός ουκρανικού αεροσκάφος Su-25 στην κατεύθυνση του μαλαισιανού Boeing το οποίο βρισκόταν σε μια απόσταση 3 ως 5 χιλιομέτρων. Το Su-25 μπορεί να φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων. Διαθέτει πυραύλους αέρος-αέρος οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 12 χλμ. και εγγυώνται την καταστροφή οποιουδήποτε στόχου σε απόσταση έως και 5 χλμ.», δήλωσε ο στρατηγός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Άμυνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή