Στίβος: Νικητής με μόνο ένα άλμα ο Τσάτουμας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 22:36
UPD:23:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ένα άλμα ήταν αρκετό για να δώσει στον Λούη Τσάτουμα τη δέκατη νίκη στη διοργάνωση.

A- A A+

Δύο ήταν τα σημεία στα οποία μπορεί να εστιάσει κάποιος στη σημερινή δεύτερη και τελευταία ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου Ανδρών/Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας: στις καλές επιδόσεις από το σύνολο των αθλητών και την ικανοποιητική παρουσία των φίλων του κλασικού αθλητισμού στις εξέδρες του σταδίου.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ένα άλμα ήταν αρκετό για να δώσει στον Λούη Τσάτουμα τη δέκατη νίκη στη διοργάνωση. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού ξεκίνησε τον αγώνα με 8,08 μ., αλλά τον ολοκλήρωσε πρόωρα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ μετά το δεύτερο άλμα εγκατέλειψε, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Ο Τσάτουμας εξετάστηκε από τους γιατρούς της ομοσπονδίας και όπως διαπιστώθηκε δεν είχε κάτι ανησυχητικό. «Ένιωθα μια αδιαθεσία που δεν μου επέτρεπε να συνεχίσω. Δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό, ωστόσο δεν υπήρχε λόγος να μείνω» δήλωσε ο αθλητής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του απευθείας στη Ζυρίχη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΏΤΗΣ ΠΛΈΓΑΣ Γ.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου αγωνίζεται στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών κατά τη δεύτερη μέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο για την Νικόλ Κυριακοπούλου είναι να βρει το ρυθμό της μέσα από τους αγώνες. Όπως φάνηκε από τη σημερινή εμφάνισή της είναι θέμα χρόνου να ανέβει υψηλότερα και κοντά στις επιδόσεις της.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πήρε την πρώτη θέση με 4,40 μ. και ύστερα επέτυχε στα 4,50 μέτρα. «Ακόμη προσπαθώ να βρω τον ρυθμό μου με τα κοντάρια. Σήμερα ήταν καλύτερα από την πρώτη φορά, την επόμενη θα είναι σαφώς καλύτερα. Αυτό που χρειάζομαι είναι αγώνες» δήλωσε.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 23.27, επίδοση κοντά στο φετινό ρεκόρ της (23.14) κι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ζυρίχης. Σε καλή κατάσταση είναι και η Ανδριάνα Φέρρα, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 23.58.

Η τριάδα έκλεισε με την Κορίνα Πολίτη, που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ με 24.44. «Ο προγραμματισμός που κάναμε με τον προπονητή μου είναι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η σημερινή κούρσα ήταν καλή, αν και περίμενα να τρέξω λίγο γρηγορότερα. Η χρονιά πάει πολύ καλά και πιστεύω πως στη Ζυρίχη θα πετύχω την επίδοση που θα με αντιπροσωπεύει» είπε η αθλήτρια του Μιχάλη Γονιωτάκη.

Όπως στα 100 μ. έτσι και στα 200 μέτρα η νίκη πήγε στον Λυκούργο Τσάκωνα, που έτρεξε μια ανάσα από το φετινό ρεκόρ του. Ο έμπειρος σπρίντερ διάνυσε την απόσταση σε 20.58 (20.57 φετινή επίδοση) κι έδειξε πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ενόψει Ζυρίχης. Ο Κώστας Δουβαλίδης όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέλαβε τη δεύτερη θέση τρέχοντας σε 21.16, ενώ ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης ήταν τρίτος με 21.39.

Τρεις αθλήτριες ξεπέρασαν τα 1,83 μ. στο ύψος, όμως, τη νίκη κατάκτησε η Τατιάνα Γκούσιν. Η 20χρονη πέρασε με την πρώτη τα 1,75 μ., 1,79 μ. και 1,83 μέτρα, σε αντίθεση με την Τόνια Στεργίου που είχε χαμένη προσπάθεια στα 1,75 μ. και την Κατερίνα Κυριακοπούλου, που χρειάστηκε περισσότερες από μία προσπάθειες σε όλα τα ύψη, όπου δοκίμασε.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιησε η Κατερίνα Δαλάκα στα 400 μ. εμπόδια. Η αθλήτρια του Πλούταρχου Σαρασλανίδη έτρεξε την απόσταση σε 59.61, πολύ κοντά στο ατομικό ρεκόρ της (59.39). Στη δεύτερη θέση με 60.86 τερμάτισε η Έφη Θεοδώρου και στην τρίτη η Μαρία Λιτσένη με 61.23.

Η πρώτη έκπληξη του απογεύματος έγινε στο τριπλούν, εκεί όπου η Αθανασία Πέρρα έμεινε εκτός οκτάδας. Η έμπειρη άλτρια ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα και στην τρίτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 12,17 μ., επίδοση που δεν ήταν δυνατόν να της δώσει μια θέση στις πρώτες οκτώ.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της Πέρρα στο τριπλούν και ο δεύτερος της στη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η εμφάνισή της στο Άργος Ορεστικό, στο μήκος. Νικήτρια του αγώνα η Χριστίνα Αλβερτσιάν με 13,12 μέτρα, δεύτερη με 12,92 μ. ήταν η Νατάσσα Φουτσιτζίδου και τρίτη η Σοφία Βέργου με 12,81 μέτρα.

Στα 800 μ. Γυναικών η Μαρία Κλάδου «πλήρωσε» την επιλογή να κάνει πολύ γρήγορο πέρασμα στα πρώτα 600 μέτρα, με αποτέλεσμα να χάσει έδαφος και περά το γεγονός ότι είχε περίπου 80 μέτρα διαφορά από την Ελένη Φιλάνδρα, να μείνει τελικά στη δεύτερη θέση.

Η Φιλάνδρα, η οποία έκανε δέκα τις νίκες της σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και έπιασε στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης την Σάβα Λίκα και την Χριστίνα Χατζή, τερμάτισε σε 2.04.35 και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ της.

Η Σοφία Υφαντίδου δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο της και να πιάσει το όριο για τη Ζυρίχη, όμως δεν το βάζει κάτω καθώς θα αγωνιστεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

«Αφησα τα 800 μ., αφού είδα πως δεν μπορώ να κυνηγήσω το όριο. Θα το παλέψω την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρουμανία» είπε η αθλήτρια του Φίλιππου Βέροιας, που συγκέντρωσε 5.622 βαθμούς. Δεύτερη με 5.127 ήταν η Ειρήνη Δανιήλ και τρίτη η Βασιλική Μαρκοπούλου με 4.986 βαθμούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις