Ολλανδία: Διαδήλωση για τον τερματισμών των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 19:01
UPD:19:06
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Βιέννη.

A- A A+

Με αίτημα τον τερματισμό της αιματηρής ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα διαδήλωσαν υπέρ των Παλαιστινίων τoυλάχιστον 3000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Άμστερνταμ.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, Άραβες ή Ευρωπαίοι, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία των Μουσείων του Άμστερνταμ και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης κρατώντας πλακάτ όπου μπορούσε κανείς να διαβάσει «Τέλος στον πόλεμο» ή «Ισραήλ, εγκληματίες πολέμου».

«Πρέπει αυτό να σταματήσει, παιδιά σκοτώνονται και είναι αθώα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έκρεμ Κάρα, 32 ετών που φορούσε την παραδοσιακή παλαιστινιακή μαντίλα.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος παραμένει σιωπηλός, γιατί κανείς δε λέει τίποτα, πρέπει αυτό να σταματήσει» προσέθεσε ο ίδιος.
Δυνάμεις της αστυνομίας διακριτικά παρακολουθούσαν τους διαδηλωτές πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και σημαίες άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής ή της Τουρκίας και φώναζαν το σύνθημα «Ελευθερώστε την Παλαιστίνη».

«Δεν υπάρχουν λέξεις, δεν είναι άνθρωποι γιατί οι φυσιολογικοί άνθρωποι δεν τα κάνουν αυτά» επιβεβαίωσε η Έσρα, μια νεαρή κοπέλα 26 ετών.

EURONEWS

«Είναι σκανδαλώδες. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για τους πολίτες, κανένας σεβασμός για την πίστη, κανένας σεβασμός για εμάς» προσέθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή