Formula 1: Πρώτος ο Ρόσμπεργκ στο «σπίτι» του

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014 17:20
UPD:17:52
REUTERS/MICHAEL DALDER

Ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες πανηγύρισε την τέταρτη φετινή νίκη του και συνολικά έβδομη στην καριέρα του.

A- A A+

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο νικητής στο γερμανικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Χοκενχάιμ.

Ο Γερμανός οδηγός της Μερτσέντες πανηγύρισε την τέταρτη φετινή νίκη του και συνολικά έβδομη στην καριέρα του, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο δεύτερος οδηγός της Μερτσέντες, ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον, αν και εκκίνησε από την 20ή θέση, καθώς έχασε άλλες πέντε θέσεις σε σχέση με την κατάταξή του στα δοκιμαστικά, λόγω αλλαγής στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Με τη νέα νίκη ο Ρόσμπεργκ αύξησε το προβάδισμά του σε σχέση με τον Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών από τους 4 στους 14 βαθμούς (190 έναντι 176).

Ο Ρόσμπεργκ εκκίνησε από την pole position και δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία στον αγώνα, την ώρα που ο Μπότας ανέβηκε στο πόντιουμ των νικητών σε τρίτο συνεχή αγώνα κι έγινε ο πρώτος οδηγός της Γουίλιαμς που το κατορθώνει μετά το 2003 και τον Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.

Επίσης, αυτό ήταν το 300ό βάθρο της Γουίλιαμς, η οποία «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση των κατασκευαστών. Από την πλευρά του, ο Χάμιλτον δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι εκκινούσε από την 20ή θέση και με διαρκή επίθεση από το ξεκίνημα κατάφερε να είναι στο βάθρο, περιορίζοντας τις βαθμολογικές απώλειές του από τη νίκη του Ρόσμπεργκ.

Οι Μάσα και Μάγκνουσεν συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να εγκαταλείψει και το αυτοκίνητο ασφαλείας να μπει στην πίστα, από την οποία βγήκε στο τέλος του δεύτερου γύρου.

Ακόμη, στον 46ο γύρο πήρε φωτιά το μονοθέσιο του Ντανιίλ Κβιάτ, ωστόσο ο Ρώσος πρόλαβε να βγει έγκαιρα. Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα είναι το ουγγρικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή (27/7).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις