Επαναστάτης δήλωσε ως επάγγελμα στον ανακριτή ο Ν. Μαζιώτης

Ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού
Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 14:36
UPD:15:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο 27ος τακτικός ανακριτής μετέβη στο νοσοκομείο το πρωί, προκειμένου να λάβει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών του Κορυδαλλού ζήτησε ο Νίκος Μαζιώτης από τον 27ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος μετέβη στον Ευαγγελισμό προκειμένου να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο για τις νέες ποινικές διώξεις που του ασκήθηκαν.

Σε ερώτηση του δικαστικού λειτουργού για το επάγγελμά του, ο κατηγορούμενος απάντησε «επαναστάτης», ενώ αρνήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες να πει ακόμα και το όνομά του.

Ο ανακριτής του έδωσε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε έγγραφο με το οποίο ζητεί με δική του ευθύνη να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού για να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού. Το πότε θα του δοθεί το εξιτήριο εξαρτάται από τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του είναι για:

-απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
-παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση
-οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση
-παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών
-ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη
- εγκληματική οργάνωση
-υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης
-πλαστογραφία μετά χρήσεως
-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση
-εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη απο κοινού τελεσθείσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών θα μεταβεί εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών στο νοσοκομείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του φυγόποινου Ν. Μαζιώτη για την 25ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο της Αθήνας, για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή