Κατσικάρης: Θέλω ομάδα με «σκληρό» χαρακτήρα

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014 12:27
UPD:15:43
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο νέος προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Φώτης Κατσικάρης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη δική του «σφραγίδα» θέλει να αφήσει ο Φώτης Κατσικάρης στην Εθνική Ανδρών και όπως δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί, προκειμένου να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο με καλή ψυχολογία.

Ο νέος προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο θα οδηγήσει στο Παγκόσμιο της Ισπανίας τον ερχόμενο μήνα, μίλησε -μεταξύ άλλων- για:

Τη συμφωνία με την ομοσπονδία: «Πιστεύω ότι υπάρχει το λεγόμενο τάιμινγκ στη ζωή μας, την προσωπική και την επαγγελματική, όπως και υποστηρίζω ότι δεν ισχύει το "πρέπει" σε κάθε συνεργασία, ακόμη κι αν οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις και από τις δυο πλευρές δείχνουν -ή και είναι- ευνοϊκές για τη συμφωνία. Ό,τι είναι να μη γίνει, όμως, καλά κάνει και δεν γίνεται, όπως ισχύει και το αντίθετο. Η επαναπροσέγγιση της ομοσπονδίας αποτελεί τιμή. Δεν κρατήθηκαν εγωιστικές θέσεις και αποστάσεις και ό,τι έχουμε συμφωνήσει έχει πραγματοποιηθεί».

Την προσδοκία των Ελλήνων φιλάθλων: «Οι φίλαθλοι είναι αυστηροί με την Εθνική ομάδα γιατί την πιστεύουν. Ίσως φορές οι προσδοκίες να είναι και εκτός πραγματικότητας, αλλά η πορεία της, η αντοχή στον χρόνο και η ανανεώσιμη εμφάνιση παικτών υψηλότατου επιπέδου συνεχίζουν την ώθησή της προς τις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος. Είμαι αισιόδοξος, όχι για το αποτέλεσμα αλλά για τη δουλειά που θα γίνει για να έρθει το αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε ομάδα με σκληρό χαρακτήρα και όχι ψυχολογία "ασανσέρ" ύστερα από κάθε βαριά ήττα και μεγάλη νίκη».

Τον τρόπο προσέγγισης των διεθνών: «Δεν μένω πίσω από τα λόγια μου και δεν τα "μασάω". Είμαι πολύ φίλος, μέχρι ενός σημείου. Θέλω όλοι οι διεθνείς να νιώθουν καλά ύστερα από εννέα μήνες πίεσης στους συλλόγους. Αν και εφόσον, όμως, αντιληφθώ ότι ξεπερνιέται η νοητή γραμμή και υπάρχει διάθεση εκμετάλλευση και τάσεις... παιδικής χαράς ή ατονίας και αδιαφορίας, τα χαμόγελα τελειώνουν».

Το τι θέλει να κρατήσει και τι να αλλάξει: «Συνολικά το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της Εθνικής είναι η άμυνά της, και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Στην επίθεση, δεν θέλω να είμαστε μονοδιάστατοι: αξιοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων επιλογών στην παραγωγή του σκορ, εντός και εκτός ρακέτας, καλό "διάβασμα" του εκάστοτε αντιπάλου και επιβολή ρυθμού, σύμφωνα με τα πλεονεκτήματά μας, είτε σε γρήγορο ρυθμό που θα είναι το πρώτο ζητούμενό μας στην επίθεση, είτε σε χαμηλό τέμπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις