«Πολλοί νεκροί» από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Ιράκ

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 09:18
A- A A+

Πολλοί Ιρακινοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν μια ομάδα οπλισμένων ανδρών επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην Μπακούμπα με πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι οπλοφόροι, πολλοί εξ αυτών μασκοφόροι, συνέχιζαν να κινούνται στη Μπακούμπα, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. νοτίως της πρωτεύουσας του Ιράκ, και είχαν πάρει τον έλεγχο της κεντρικής διασταύρωσης της πόλης. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής.

Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται από το πρωί σε τρεις ιρακινές πόλεις ανάμεσα σε αμερικανούς στρατιώτες και ιρακινούς αντάρτες με αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν,ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και νοσοκομειακές πηγές.

Εξάλλου, έντεκα ιρακινοί και ένας αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκαν στην πόλη Μπακούμπα, στη διάρκεια συγκρούσεων στους δρόμους της πόλης. Οι αντάρτες εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων και στη συνέχεια οχυρώθηκαν σε κτίρια ανταλλάσσοντας πυρά με τους αμερικανούς στρατιώτες και τους άνδρες της ιρακινής αστυνομίας.

Συγκρούσεις μαίνονται ακόμη στη Φαλούτζα και το Ραμάντι ανάμεσα σε αμερικανούς στρατιώτες και ιρακινούς αντάρτες. Αμερικανικά ελικόπτερα περιπολούν συνεχώς πάνω από τη Φαλούτζα για να εντοπίσουν τους αντάρτες που εξαπολύουν επιθέσεις με Καλάσνικοφ και εκτοξευτές χειροβομβίδων.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν το πρωί στο κέντρο της Φαλούτζα, ενώ στην περιοχή κινούνται αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή