Δ. Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα ενάντιος στην τρομοκρατία

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 12:49
UPD:12:52
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του στάθηκε απέναντι στην τρομοκρατία, τόνισε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δ. Παπαδημούλης σε συνέντευξή του, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Παπαδημούλης, τόνισε ότι είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ η αντίθεση με την τρομοκρατία, καθώς αυτή τρέφει και διευκολύνει το αυταρχικό και κατασταλτικό κράτος, ενώ παράλληλα υπονομεύει τους μαζικούς αγώνες.

Αναφερόμενος σε χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ. Βούλτεψη, υποστήριξε ότι «τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου τη θεωρώ από γελοία έως επικίνδυνη. Το να κάνει η εκπρόσωπος της κυβέρνησης τέτοιες δηλώσεις για ένα δημοκρατικό κόμμα, που μπορεί να είναι ο αυριανός νικητής των εκλογών, είναι επιζήμιο για τη χώρα».

Προεκλογική εκστρατεία κάνει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση διαθέτει δύο παράλληλα πρόσωπα. Όπως επεσήμανε «όταν πάει στο Eurogroup ή στο Ecofin, δια του υπουργού Οικονομικών, συμφωνεί στην τήρηση των προαπαιτούμενων. Την ίδια ώρα το μισό υπουργικό συμβούλιο τάζει λαγούς με πετραχήλια. Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι ότι υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών νωρίτερα και από τον Φεβρουάριο και επομένως έχουμε μια κυβέρνηση που από τη μια λέει ότι διαπραγματεύεται και ταυτόχρονα κόμματα και πρόσωπα κάνουν προεκλογική εκστρατεία».

Ενίσχυση διαφθοράς και παραοικονομίας

Παράλληλα ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην πραγματική οικονομία έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα διαφθοράς, ενώ έχει ενισχυθεί και η παραοικονομία.

«Μπορεί να έχει συρρικνωθεί η οικονομία κατά 25%, αλλά αν μετρήσουμε την παραοικονομία, την παραβατικότητα και τη διαφθορά στον τομέα της πραγματικής οικονομίας, θα δούμε ότι όλα αυτά έχουν αυξηθεί», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Συγκρούσεις σε Γάζα και Ουκρανία

TWITTER/PAPADIMOULIS

Αναφερόμενος, τέλος, στις συγκρούσεις σε Γάζα και Ουκρανία, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθούν διπλωματικές λύσεις.

«Για να σταματήσει το αιματοκύλισμα πρέπει να πάνε σήμερα κιόλας στη Γάζα ηγέτες και πολιτικές προσωπικότητες, κι όχι απλά να γίνονται προσωρινές εκεχειρίες», σημείωσε, ενώ για την Ουκρανία δήλωσε ότι «πέρα από την τραγωδία της κατάρρευση του Boeing, το μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη έγκειται στο ότι, κάτω από την πίεση ακραίων δεξιών δυνάμεων, έχει επικρατήσει ένας τυφλός αντι-ρωσισμός, ο οποίος μακροπρόθεσμα υπονομεύει τα συμφέροντα της γηραιάς ηπείρου. Χρειάζονται κι εκεί πολιτικές και διπλωματικές λύσεις κι όχι πόλεμος».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή