Έρευνες για γιάφκες και συνεργούς του Ν. Μαζιώτη

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 11:37
UPD:12:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Από τις χθεσινές έρευνες της αστυνομίας στο σημείο της συμπλοκής.

A- A A+

Ευρεία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του Νίκου Μαζιώτη βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες- ερευνά από το πρωί σπίτι στα Εξάρχεια.

Ανάλογες έρευνες αναμένονται και σε άλλες περιοχές της Αττικής, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να πιστεύουν ότι η χθεσινή δημοσιοποίηση των στοιχείων της πλαστής ταυτότητας που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος θα βοηθήσει στην συγκέντρωση επιπλέον στοιχείων. Με την ταυτότητα αυτή ο Ν. Μαζιώτης είχε αγοράσει το αυτοκίνητο μάρκας HYUNDAI που χρησιμοποιούσε, ενώ εκτιμάται ότι με την ίδια ταυτότητα έχει νοικιάσει κάποιο σπίτι ή γκαράζ.

Στόχος των αστυνομικών είναι να βρεθεί η γιάφκα με τον οπλισμό της ομάδας Μαζιώτη, αλλά και να εντοπιστεί η σύντροφος του Πόλα Ρούπα, η οποία έχει σημαντικότατο ρόλο στην οργάνωση.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε περιοχές κοντά σε σταθμούς του μετρό και του ΗΣΑΠ, καθώς από μέρες φέρεται να γνώριζαν ότι ο Μαζιώτης χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα μέσα για τις μετακινήσεις του.

Η Αντιτρομοκρατική φέρεται πως εδώ και τουλάχιστον είκοσι μέρες είχε στοιχεία για κινήσεις του Μαζιώτη στην Αθήνα και γι' αυτό είχαν στηθεί ομάδες αστυνομικών στους σταθμούς των παραπάνω μέσων μεταφοράς.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μαζιώτης εντοπίστηκε αρχικά χθες από μία γυναίκα που ήταν με έναν ακόμα αστυνομικό στην Ομόνοια. Οι δυο τους φέρεται πως τον παρακολούθησαν μέχρι το Μοναστηράκι και στη συνέχεια εστάλησαν ενισχύσεις απο την ομάδα ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα ο Μαζιώτης να πέσει στα χέρια της Αστυνομίας.

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σακίδιο που είχε μαζί του ο Μαζιώτης έχουν βρεθεί κλειδιά σπιτιών, που ενδεχομένως να ανήκουν σε κρησφύγετα.

Β. Κικίλιας: Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή σύλληψη

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, επιβεβαίωσε πως μετά τη χθεσινή σύλληψη βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη ανοιχτή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. και τα δεδομένα, όπως είπε, «έρχονται συνέχεια το ένα πίσω από το άλλο». Με δηλώσεις του νωρίτερα στον Ant1 o κ. Κικίλιας επεσήμανε μάλιστα ότι «αποτέλεσμα της σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη είναι ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία για την τρομοκρατία στα χέρια της αστυνομίας».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η χθεσινή επιχείρηση για τη σύλληψη του Ν. Μαζιώτη «μόνο τυχαία δεν ήταν» και πρόσθεσε λακωνικά ότι οφείλεται «ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής» που είδε τον καταζητούμενο, δηλώνοντας πάντως ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το επιχειρησιακό σκέλος της υπόθεσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή