ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014 06:20
UPD:06:47
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για τη μη εκπλήρωση των δεσμεύσεών της σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα τόνισε ότι οι νέες αυτές αποφάσεις δείχνουν πως υπάρχουν επιπτώσεις στην επιθετική στρατηγική του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ως «σημαντικές αλλά στοχευμένες», οι οποίες αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους συμμάχους των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε ότι οι νέες κυρώσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι ΗΠΑ εναντίον της Μόσχας θα οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε «αδιέξοδο».

EURONEWS

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο Πούτιν είπε ότι πρέπει να εξετάσει τις λεπτομέρειες των κυρώσεων ώστε να κατανοήσει πλήρως το πεδίο εφαρμογής τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή