Συγγνώμη Γούλφοβιτς προς τους δημοσιογράφους στο Ιράκ

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 09:39
A- A A+

Συγγνώμη ζήτησε ο αμερικανός υφυπουργός Αμυνας Πολ Γούλφοβιτς από τους πολεμικούς ανταποκριτές στο Ιράκ για τις επικρίσεις που διατύπωσε σε βάρος τους την περασμένη Τρίτη.

Ο κ. Γούλφοβιτς κατηγόρησε δημοσιογράφους ότι επειδή φοβούνται να ταξιδεύουν στο Ιράκ, παραμένουν στη Βαγδάτη μεταδίδοντας μόνο φήμες. «Μέρος του προβλήματος είναι το γεγονός ότι πολλοί δημοσιογράφοι φοβούνται να ταξιδεύσουν, έτσι κάθονται στη Βαγδάτη και δημοσιεύουν φήμες. Και οι φήμες είναι άφθονες» τόνισε ο Γούλφοβιτς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις δημοσιογραφικών οργανώσεων και των ανθρώπων του Τύπου.

Ζητώντας συγγνώμη για όσα είπε, ο υφυπουργός Αμυνας, σε ανοικτή επιστολή προς τους δημοσιογράφους στο Ιράκ, εκφράζει την εκτίμησή του για τους κινδύνους που πολλοί από αυτούς αντιμετώπισαν καλύπτοντας τις πολεμικές επιχειρήσεις και τόνισε ότι προσεύχεται για την ασφαλή επιστροφή τους.

«Ξέρω ότι πολλοί δημοσιογράφοι συνεχίζουν να πηγαίνουν καθημερινά -υπό τις πιο επικίνδυνες συνθήκες- για να μας μεταδώσουν ειδήσεις για τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Γούλφοβιτς, επιστολή την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.

«Σε καθένα από εσάς που εργάζεστε τόσο σκληρά και αναλαμβάνετε τόσους κινδύνους για να καλύψετε αυτήν την υπόθεση, σας ζητώ εκ βαθέων συγγνώμη και ελπίζω να την αποδεχθείτε», σημειώνει ο κ. Γούλφοβιτς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή