Ο Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 12:29
UPD:13:44
EPA/MATTEO BAZZI
A- A A+

Χθες ο Αντόνιο Κόντε παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους, σήμερα η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ιταλίας συμφώνησε με το διάδοχό του, ο οποίος θα είναι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Όπως αναφέρουν τα (συνεχή) δημοσιεύματα των ιταλικών ΜΜΕ, ο πρώην προπονητής της Μίλαν συμφώνησε σε διετές συμβόλαιο έναντι ετήσιας αποζημίωσης 2 εκ. ευρώ συν μπόνους.

Ο νέος τεχνικός της Γιουβέντους θα παρουσιαστεί επισήμως στον Τύπο στις 16:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Τύπου στο γήπεδο της ομάδας.

Ο Αλέγκρι θα δουλέψει με το δικό του επιτελείο, ενώ μετά την αιφνιδιαστική αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ο Πατρίς Εβρά ζήτησε να μιλήσει μαζί του πριν βάλει την υπογραφή του στη συνεργασία με τη Γιουβέντους.

Το πρώτο πρόβλημα που θα κληθεί να επιλύσει ο Ιταλός τεχνικός είναι σίγουρα εκείνο του Αντρέα Πίρλο. Οι δύο άνδρες δεν έχουν ακριβώς εκείνο που θα αποκαλούσε κάποιος «ειδυλλιακή σχέση» από τα χρόνια της Μίλαν.

Άλλωστε, δεν αποτελεί μυστικό ότι εξαιτίας της σχέσης με τον τότε προπονητή του ο πλέι μέικερ της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «ροσονέρι» το 2011. Ο Πίρλο επέλεξε τη «γηραιά κυρία» και τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους.

Άμεσος συνεργάτης του Αλέγκρι θα είναι ο Μάρκο Λαντούτσι, ενώ προπονητής στους τερματοφύλακες της ομάδας παραμένει ο Κλαούντιο Φιλίπι.

Εν τω μεταξύ, ο Κάρλος Τέβες αποχαιρέτησε τον Κόντε με ένα μήνυμα μέσω Twitter: «Ευχαριστώ για όλα μίστερ. Είσαι ένας πρωταθλητής» έγραψε ο Αργεντινός επιθετικός, ενώ επίσης σε ανάλογο ύφος ήταν τα μηνύματα των Κλαούντιο Μαρκίζιο και Φερνάντο Γιορέντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις