Σουλτς: Θα δυσκολευθεί να εγκριθεί από το Ευρωκοινοβούλιο ο υποψήφιος Βρετανός επίτροπος

Λόγω ευρωσκεπτικισμού
Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 12:21
UPD:12:32
REUTERS/JEAN-MARC LOOS

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

A- A A+

Στην πιθανότητα ο ευρωσκεπτικιστής Βρετανός υποψήφιος επίτροπος Τζόναθαν Χιλ να μην αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο της Κομισιόν αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον Χιλ, του οποίου οι απόψεις - εάν έχει μάλιστα απόψεις - είναι ριζικά αντιευρωπαϊκές, να λαμβάνει την πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε. 

«Δεν είμαστε προκατειλημμένοι απέναντι στον Χιλ. Μένει να δούμε αν αυτός δεν θα είναι προκατειλημμένος απέναντί μας. Το αν θα λάβει την πλειοψηφία εξαρτάται από αυτό», συνέχισε.

Τα 28 κράτη - μέλη προτείνουν από ένα πρόσωπο ως υποψήφιο επίτροπο της Ε.Ε.. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι επίτροποι προβαίνουν σε ομιλία επιβεβαίωσης της υποψηφιότητάς τους και έπειτα παίρνουν ψήφο εμπιστοσύνης από το Ευρωκοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέλεξε τον ευρωσκεπτικιστή ηγέτη της Βουλής των Λόρδων ως Βρετανό επίτροπο στην Ε.Ε., ωστόσο η επιλογή αυτή σε συνδυασμό με την ανάθεση του υπουργείου Εξωτερικών στον επίσης ευρωσκεπτικιστή Φίλιπ Χάμοντ έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια σε Ευρωπαίους πολιτικούς.

Ο κ. Κάμερον έχει υποσχεθεί επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας του με την Ε.Ε. και δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ένωση, εάν επανεκλεγεί το 2017.

Η επιλογή των δύο ευρωσκεπτικιστών έχει μεταξύ άλλων στόχο να προσελκύσει το ευρωσκεπτικιστικό τμήμα της κοινής γνώμης στην Μεγάλη Βρετανία προς τους Συντηρητικούς.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή