Σκληρή στάση έναντι της Ρωσίας ζητεί από την Ε.Ε. ο Ποροσένκο

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 10:44
UPD:10:50
REUTERS/VALENTYN OGIRENKO
A- A A+

Κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει σκληρά μέτρα κατά της Ρωσίας αναφορικά με τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία απευθεί ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας, ο Ποροσένκο ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ για το ενδεχόμενο αποσχιστές να περνούν στην Ουκρανία από τη Ρωσία φέροντας βαρύ οπλισμό και κάλεσε την Ε.Ε. να προβεί σε ενέργειες ισχυρής υποστήριξης της Ουκρανίας.

Διπλωμάτες στις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πιθανό να υιοθετήσουν νέες αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας κατά τη Σύνοδό τους, αν και δεν θα πρόκειται για τις εκτεταμένες οικονομικές κυρώσεις που ζητούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και κάποια μέλη της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κάνει τα στραβά μάτια για τους μαχητές που διασχίζουν τα σύνορα της με την Ουκρανία ώστε να βρεθούν στο πλευρό των φιλορώσων αποσχιστών και οι οποίοι, όπως ισχυρίζεται, φέρουν συχνά ρώσικο στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα. Η Ρωσία, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες αυτές.

EURONEWS

Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με τη Ρωσία να ισχυρίζεται ότι βόμβα που εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία έπληξε ρωσική πόλη την Κυριακή και την Ουκρανία με τη σειρά της να διατείνεται ότι ο πύραυλος που κατέρριψε ένα ουκρανικό αεροπλάνο ήταν ρωσικός. Και οι δύο χώρες αρνούνται τις εκατέρωθεν κατηγορίες.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή