Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ στην Ομόνοια κατά της αξιολόγησης

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 19:26
UPD:20:03
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα και «την ποινικοποίηση των αγώνων» των εργαζομένων.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Επειδή τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος, ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων θα πρέπει να στραφεί συνολικά ενάντια στις αντιλαϊκές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, ενάντια στις απολύσεις, τη δήθεν αξιολόγηση, ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, κυρίως ενάντια στο νέο μαύρο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση και που θα τσακίσει ουσιαστικά τα όποια συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο.

Χθες Δευτέρα, το Πρωτοδικείο έκρινε, για τυπικούς λόγους παράνομη της απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, χωρίς όμως αυτή να κηρύξει την απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις υποστηρίζει πως η υποχρέωση καθολικής εφαρμογής του νόμου επιβεβαιώνεται πλέον και μέσω της δικαστικής κρίσης και τονίζει πως  η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ έχει διαμηνύσει πως η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα κάνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή