Μουντιάλ 2014: Τρελό πάρτι στο Βερολίνο για τους πρωταθλητές

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 17:06
UPD:17:09

Στιγμιότυπα από την υποδοχή των συντελεστών της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Βερολίνο. 

A- A A+

Ένα από τα μεγαλύτερα «πάρτι» στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας έλαβε σήμερα χώρα στο Βερολίνο, όπου εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου για να καλωσορίσουν την αποστολή της Eθνικής ομάδας που θριάμβευσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Η «μάντσαφτ» κατάκτησε το πρώτο τρόπαιο σε Μουντιάλ ως ενωμένη Γερμανία και η επιτυχία γιορτάστηκε αναλόγως. Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας του Γιόαχιμ Λεβ προσγειώθηκε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου, λόγω καθυστέρησης στην αναχώρηση της Lufthansa από το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Πρώτος βγήκε από το αεροσκάφος ο αρχηγός των «πάντσερ», Φίλιπ Λαμ, ο οποίος κρατούσε το βαρύτιμο Κύπελλο. Ο καλός καιρός επέτρεψε σε πολύ κόσμο να συγκεντρωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ειδικά διαμορφωμένη περιοχή για τους φιλάθλους, πολλοί εκ των οποίων ανέμιζαν σημαίες και φορούσαν τρίχρωμες γιρλάντες, στα χρώματα της γερμανικής σημαίας.

SPIEGELTV

Όπως εκτιμάται, τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι έδωσαν το «παρών» στη φιέστα, στη διάρκεια του οποίου οι Γερμανοί διεθνείς παρέλασαν στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας πάνω σε ένα μαύρο ανοιχτό λεωφορείο που έφερε τις ημερομηνίες των τεσσάρων τροπαίων που έχουν κατακτήσει τα «πάντσερ» (1954, 1974, 1990, 2014).

«Πω, πω... Τι συμβαίνει εδώ; Τρέλα!» έγραψε στο Twitter από το λεωφορείο ο σκόρερ του τελικού, Μάριο Γκέτσε. Η ομάδα έφτασε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, εκεί όπου διεθνείς και τεχνικό επιτελείο έτυχαν του επίσημου καλωσορίσματος από τον πρώτο πολίτη του Βερολίνου, τον δήμαρχο Κλάους Βοβεράιτ.

«Είμαστε όλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές» φώναξε στο συγκεντρωμένο πλήθος που αλάλαζε «Γερμανία! Γερμανία!» ο Λεβ, ο οποίος φορούσε γιαλιά ηλίου και ένα μαύρο μπλουζάκι που ανάγραφε το νούμερο «1». Στη συνέχεια πήραν τη... σκυτάλη οι Γκέτσε, Αντρέ Σίρλε και Μίροσλαβ Κλόζε, οι οποίοι άρχισαν να τραγουδούν διασκεδάζοντας το πλήθος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις