Το περίσσιο χαλάει το ίσιο

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 21:00

A- A A+

Οι καπνιστές στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη σύντομα θ' αντικρύζουν την εικόνα ενός πνεύμονα με καρκίνο ή ενός εγκεφάλου που αιμορραγεί κάθε φορά που θ' ανάβουν τσιγάρο.

Οι κυβερνήσεις σε αυτές τις χώρες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Καναδά, για να κάνουν τους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή τους συνήθεια, ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν και την υιοθέτηση φωτογραφιών άρρωστων οργάνων στα πακέτα.

«Η εμπειρία στον Καναδά έδειξε ότι καταγράφηκε μείωση 3% στο κάπνισμα», δήλωσε ο Τρις Γουόρθ, αξιωματούχος για την Υγεία στην Αυστραλία.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για απεγνωσμένη κίνηση, που δεν θ' αλλάξει τις συνήθειες των καπνιστών. Αρκεί να δει κανείς τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, να δίνει συνέντευξη στους «Νew Υork Times» από τη σκηνή που έχει στήσει στο προαύλιο των γραφείων του. Καθώς στην πολιτεία του το κάπνισμα απαγορεύεται στα δημόσια κτίρια, έστησε μια σκηνή βεδουίνου, σε απόσταση έξι μέτρων από τις πόρτες που Καπιτωλίου της Καλιφόρνια, ώστε να είναι εξασφαλισμένο ότι τηρεί το νόμο, αλλά μπορεί και να καπνίζει μανιωδώς.

Το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία, οι μακάβριες φωτογραφίες την αισθητική, και το περίσσιο χαλάει το ίσιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή