Ν. Δένδιας: Η κυβέρνηση και όχι η τρόικα έχει την ευθύνη απέναντι στον λαό

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014 14:55
UPD:14:55
SOOC/Menelaos Myrillas

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας.

A- A A+

Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό κα όχι η τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από την τρόικα. Αλίμονο μας εάν το κάνουμε. Τότε να παραιτηθούμε και να πάμε διακοπές. Είναι και ωραίος ο καιρός… Εμείς έχουμε την ευθύνη για την ανάπτυξη του τόπου, εμείς θα λογοδοτήσουμε στην ελληνική κοινωνία, εάν δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας να μας στείλει η ελληνική κοινωνία στο σπίτι μας. Εγώ πίσω από την τρόικα δεν έχω πρόθεση να κρυφτώ».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε εκτενώς για το θέμα της βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μία συνολική λύση, τόσο για τα χρέη προς το Δημόσιο όσο και για τα επονομαζόμενα κόκκινα δάνεια.

Τονίζοντας τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι μεταξύ αυτών πρωταρχικό ρόλο είναι η προσπάθεια τόνωσης της ρευστότητας της αγοράς. Ως δεύτερο πιο σημαντικό θέμα κατέταξε αυτό τον εκπρόθεσμων δανείων των επιχειρήσεων, για το οποίο ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να αντιμετώπισή του και σαφής προσπάθεια να επιλυθεί.

Αναφερόμενος στο θέμα των τιμών, παραδέχθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο Έλληνας πολίτης πληρώνει υψηλότερα κάποια αγαθά σε σύγκριση με τον Ευρωπαίο. Προσέθεσε ότι για την επίλυση αυτού του θέματος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτος, ενώ τόνισε ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της γραφειοκρατίας υποστήριξε ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από τον προκάτοχό του Κ. Χατζηδάκη και εξέφρασε την άποψη ότι «κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε τη χώρα. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις. Η προσπάθεια θα γίνει και θα γίνει κατά τον καλύτερο τρόπο. Εγώ αυτή την εντολή έχω πάρει και από τον Πρωθυπουργό, αυτό θα προσπαθήσω να κάνω».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή