Αφγανιστάν: Η επανακαταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών θα πάρει τρεις εβδομάδες

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 23:27
REUTERS/AHMAD MASOOD
A- A A+

Η επανακαταμέτρηση του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν- για την οποία συμφώνησαν το Σάββατο οι δύο αντίπαλοι υποψήφιοι Αμπντουλά Αμπντουλά και Άσραφ Γάνι, θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής Άχμαντ Γιούσουφ Νουριστάνι. 

«Προκειμένου η επανακαταμέτρηση να ολοκληρωθεί με επιτυχία εγκαίρως, η ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή σχεδιάζει να συστήσει 100 ομάδες προκειμένου να εξετάζει 1000 κάλπες κάθε ημέρα (…) και ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες» είπε ο Νουριστάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ.

Διευκρίνισε ότι το αποτέλεσμα της επανακαταμέτρησης «θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από τους δύο υποψηφίους όπως το υποσχέθηκαν» και ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί παρουσία των μελών των ομάδων των δύο υποψηφίων και Αφγανών και διεθνών παρατηρητών.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (Unama) Γιαν Κούμπις που ήταν παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε και την επιστροφή της ομάδας του Αμπντουλά.

«Συγκεκριμένος αριθμός προσώπων θα χειριστεί εκατοντάδες και εκατοντάδες κάλπες καθημερινά, ενώ θα εργάζονται διαδοχικά σε ομάδες, προκειμένου να ολοκληρώσουν γρήγορα την επανακαταμέτρηση» δήλωσε ο Κούμπις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή