Μουντιάλ 2014: «Αντίο» από Ζούλιο Σέζαρ και Φρεντ στη Βραζιλία

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 20:04
UPD:20:25
REUTERS/RUBEN SPRICH
A- A A+

Ο χθεσινός «μικρός τελικός» του Μουντιάλ 2014 αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» των Ζούλιο Σέζαρ και Φρεντ στην Εθνική ομάδα της πατρίδας τους.

Ο 35χρονος τερματοφύλακας αποχωρεί από τη Βραζιλία, με τη φανέλα της οποίας «έγραψε» 87 συμμετοχές και κατάκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2004 και δύο Κύπελλα Συνομοσπονδιών. 

«Σε αυτήν την ηλικία η κατάσταση έχει δυσκολέψει πολύ. Ίσως και να μπορούσα να παίξω ως το επόμενο Κόπα Αμέρικα, αλλά με πλάνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 αυτό θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου» δήλωσε ο έμπειρος πορτιέρε.

«Έφτασε η ώρα για τους άλλους τερματοφύλακες που έρχονται από πίσω. Η Βραζιλία έχει 7-8 παίκτες με μεγάλες ικανότητες για τη θέση, άρα θα αφήσω τη φανέλα μου ήσυχος» πρόσθεσε ο Ζούλιο Σέζαρ, που αποχωρεί έχοντας δεχθεί 14 γκολ σε επτά αγώνες, δηλαδή δύο κατά μέσο όρο και σαφώς τα περισσότερα από κάθε άλλον τερματοφύλακα στο Μουντιάλ. 

Λίγο αργότερα ακολούθησε η λακωνική ανακοίνωση του Φρεντ, που γνωστοποίησε με τη σειρά του την απόφαση να αποσυρθεί από τη Σελεσάο, ύστερα από 38 συμμετοχές και 17 γκολ. «Ως εδώ για μένα» ήταν το εύγλωττο μήνυμα του στράικερ της Φλουμινένσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις