Για «αγία οικογένεια» των ιμπεριαλιστών έκανε λόγο η κα Παπαρήγα

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2004 21:01
A- A A+

«Το ΚΚΕ δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε δύο συνεδριάσεις της "αγίας οικογένειας" των ιμπεριαλιστών, δηλαδή στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Ιουνίου, όπου επικυρώθηκε το Ευρωσύνταγμα και στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη», ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο.

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η κα Παπαρήγα είπε ότι κύρια αποστολή της είναι η μετατροπή του σε πιο αποφασιστικό εργαλείο του ιμπεριαλιστικού πολέμου με μεταφορά του κέντρου βάρους του στην Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, την Βόρειο Αφρική και την Κεντρική Ασία.

«Σήμερα το ΝΑΤΟ δεσμεύει 40.000 έλληνες στρατιώτες εκ των οποίων οι 5.000 εκτός Ελλάδας, σκεφθείτε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την μεταβίβαση της εξουσίας στο Ιράκ, είπε «ο πράκτορας της CIA έγινε πρωθυπουργός, και το ΝΑΤΟ θα εκπαιδεύει τον ιρακινό στρατό, δηλαδή θα εκπαιδεύει ταγματασφαλίτες».

Τάχθηκε κατά της ίδιας της έννοιας του Ευρωσυντάγματος. «Το δημοψήφισμα είναι ένα πεδίο πάλης, εμείς θα πούμε "όχι" στο Ευρωσύνταγμα» επισήμανε.

Για τη συνδρομή του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΓΓ του ΚΚΕ, είπε ότι «στόχος είναι η εδραίωση αυτού του φορέα ανασφάλειας και πολέμου. Ασφάλεια μπορεί να υπάρξει χωρίς τους προβοκάτορες του ΝΑΤΟ και χωρίς την ανάμιξη του στρατού. Οσα μέτρα παίρνουν θα τα διατηρήσουν και μετά τους Αγώνες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή