Λίβερπουλ: «Στη Μπαρτσελόνα ο Σουάρες»

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 14:37
UPD:14:55
REUTERS/CARLOS BARRIA

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Με τον τίτλο «ο Σουάρες φεύγει από τη Λίβερπουλ» η διοίκηση των «κόκκινων» γνωστοποίησε επίσημα την παραχώρηση του Ουρουγουανού διεθνή στράικερ στη Μπαρτσελόνα.

«Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει ότι ο Λουίς Σουάρες θα φύγει από το σύλλογο, καθώς επήλθε συμφωνία με τη Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης έχει την άδεια για να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με την ισπανική ομάδα για το κλείσιμο της μεταγραφής» αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του Μερσεϊσάιντ και προσθέτει: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Λουίς για την προσφορά του και το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην έξοδο της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλοι στο τμήμα εύχονται στο Λουίς και στην οικογένειά του καλή συνέχεια στο μέλλον».

Με τη σειρά του ο Ουρουγουανός επιθετικός έκανε την ακόλουθη δήλωση στην ιστοσελίδα της βρετανικής ομάδας: «Φεύγω από τη Λίβερπουλ για μία νέα ζωή και νέα πρόκληση στην Ισπανία. Τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου είμαστε 'ερωτευμένοι' με το σύλλογο και με την πόλη.

Αλλά περισσότερο απ΄ όλα είμαι 'ερωτευμένος΄ με τους εκπληκτικούς οπαδούς. Πάντοτε με υποστηρίζατε και εμείς, ως οικογένεια, δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ, πάντα θα είμαστε φίλαθλοι της Λίβερπουλ», είπε ο Σουάρες, ο οποίος εξήγησε το λόγο που αποχωρεί:

«Πιστεύω να καταλαβαίνετε γιατί πήρα αυτή την απόφαση. Ο σύλλογος έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να παραμείνω, αλλά παίζοντας και μένοντας στην Ισπανία, όπου κατοικεί η οικογένεια της γυναίκας μου, ήταν πάντα ένα όνειρο ζωής και προσωπική φιλοδοξία. Νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Εύχομαι στο Μπρένταν Ρότζερς και στην ομάδα τα καλύτερα για το μέλλον. Η ομάδα είναι σε πολύ καλά χέρια και είμαι βέβαιος ότι και η επόμενη σεζόν θα είναι εξίσου επιτυχημένη. Είμαι περήφανος που είχα συμβολή στην επιστροφή της Λίβερπουλ στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ και ιδιαίτερα με την επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Θέση για το deal του καλοκαιριού πήρε και ο προπονητής των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς: «Ο Λουίς είναι ποδοσφαιριστής με σπουδαίο ταλέντο και τον ευχαριστώ για το ρόλο που είχε στην ομάδα την τελευταία διετία, στη διάρκεια που βρίσκομαι στον πάγκο της Λίβερπουλ. Νομίζω ότι είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι βελτιώθηκε ως παίκτης στο διάστημα αυτό, όπως και όλη η ομάδα και βγήκε κερδισμένος, όπως κι εμείς βγήκαμε κερδισμένοι από αυτόν.»

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις