Σ. Βούλτεψη: Πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 14:06
UPD:14:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Βούλτεψη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να βρίσκονται εντός της αίθουσας της Βουλής και όχι να κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα με το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», αλλά ότι στην πραγματικότητα ήθελε να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξή της.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Βούλτεψη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να βρίσκονται εντός της αίθουσας της Βουλής και όχι να κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά» και προσέθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δεν ήθελε να ακουστούν οι απόψεις του για τη ΔΕΗ, το μόνο που ήθελε ήταν να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα. Δεν του βγήκε και όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σχέδιο».

Σε ό,τι αφορά την γενικότερη άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετάσχουν στη συζήτηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξ αρχής είχε προειδοποιήσει ότι οι προτάσεις τους για δημοψήφισμα δεν μπορούσαν να συμψηφιστούν.

«Από την αρχή τους προειδοποιήσαμε ότι για να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 120 βουλευτών, έπρεπε αναγκαστικά να συναριθμήσουν τις δικές τους υπογραφές με αυτές της Χρυσής Αυγής. Έκαναν ότι δεν το άκουγαν και τελικά, όταν διαπιστώθηκε αυτό που εμείς διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή, το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν από την κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία οι ίδιοι ζητούσαν», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την διαφαινόμενη άρνηση για φορολογικές μειώσεις, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και ότι αυτή τη στιγμή «η χώρα προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι της από το νερό».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει πετύχει αρκετά, φέροντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και το ότι τα χρήματα από τη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα πάνε για την κάλυψη μέρους του χρέους αλλά στην ίδια την επιχείρηση προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Επίσης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα στοιχεία που δόθηκαν από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, βάσει των οποίων στο α’ εξάμηνο του 2014 δημιουργήθηκαν 176.297 νέες θέσεις εργασίας.

Όπως εκτίμησε η κ. Βούλτεψη «είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Είναι προφανές ότι αλλάζουν όλα. (…). Τα στοιχεία, όμως, που έδωσε το υπουργείο Εργασίας είναι πολύ ενθαρρυντικά, δείχνουν ότι βεβαίως δεν έχει λυθεί αυτό το ογκώδες πρόβλημα, αλλά βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή