Νετανιάχου: Εκεχειρία με την Χαμάς δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη

Ικανοποίηση για την αλληλεγγύη της Γαλλίας στο Ισραήλ
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 17:16
UPD:17:22
REUTERS/POOL

O κ. Νετανιάχου αρνήθηκε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, που εξαρτάται στο θέμα αυτό από το Ισραήλ, όπως απαιτούν σκληροπυρηνικά μέλη της κυβέρνησής του και κάποιοι βουλευτές της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

A- A A+

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι μια εκεχειρία με τη Χαμάς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

«Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε με κανέναν για εκεχειρία, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, στη διάρκεια συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Θεμάτων και Άμυνας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Παρ' όλα αυτά ο κ. Νετανιάχου αρνήθηκε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, που εξαρτάται στο θέμα αυτό από το Ισραήλ, όπως απαιτούν σκληροπυρηνικά μέλη της κυβέρνησής του και κάποιοι βουλευτές της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.

«Δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε όπως η Ρωσία στην Τσετσενία», σχολίασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στο υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, αντί για το κοινοβούλιο, το οποίο βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, εξάλλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη που έλαβε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος καταδίκασε «έντονα» τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ και εξέφρασε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό «την αλληλεγγύη της Γαλλίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή