Σύλληψη καρδιοχειρούργου - διευθυντή κλινικής νοσοκομείου για «φακελάκι»

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 10:17
UPD:10:21

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Χειρούργος διευθυντής τμήματος κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη γιατί ζήτησε «φακελάκι» 1.500 ευρώ από ασθενή, προκειμένου να τον χειρουργήσει. 

Σε βάρος του γιατρού, ηλικίας 59 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος νοσηλεύτηκε μετά από έμφραγμα στην Εντατική του νοσοκομείου και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική.

Όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη να γίνει άμεσα επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, ο γιατρός απαίτησε εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των 500 ευρώ.

Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή να του δώσει τα χρήματα, του είπε ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η πραγματοποίηση της επέμβασης.

Τελικά, την Τρίτη ο γιατρός ζήτησε από τον νοσηλευόμενη ασθενή να του δώσει 500 ευρώ προκαταβολικά εν όψει της επέμβασης που ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες. 

Σε προγραμματισμένη συνάντηση το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του χειρούργου στο νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το ποσό σε προσημειωμένα χρήματα. Αμέσως μετά ο 59χρονος συνελήφθη. 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος γιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500 - 2.000 ευρώ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή