Στίβος: Ραντεβού στη Ζυρίχη για Μπανιώτη και Στεργιούλη

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 23:28
UPD:23:31
ICON /ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2.28μ στο ύψος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι Κώστας Μπανιώτης και Μάκης Στεργιούλης εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, καθώς έπιασαν τα όρια στα αγωνίσματά τους στη διάρκεια του τρίτου ελληνικού γκραν πρι της σεζόν, στο Άργος Ορεστικό. 

Ο Μπανιώτης ξεπέρασε τα 2.28μ στο ύψος και τοποθέτησε τον πήχη στα 2.32μ, όπου δοκίμασε δύο φορές και στη συνέχεια στα 2.34 μέτρα. Ο πήχης μπορεί να μην στάθηκε σε καμία από τις τρεις προσπάθειες, ωστόσο ο έμπειρος άλτης έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να βρει το ρυθμό του.

Δεύτερος με 2.20μ και καλά αλλά χαμένα άλματα στα 2.26μ, ήταν ο Κυριάκος Ιωάννου, ενώ το ατομικό ρεκόρ του βελτίωσε ο Γιώργος Τεσσαρομάτης, που ανέβηκε πάνω από τα 2.16 μέτρα.

Επτά χρόνια μετά την τελευταία του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας στον ανοιχτό στίβο, ο Στεργπούλης κατάφερε να βρει και πάλι να βρει το δρόμο για ένα σπουδαίο ραντεβού του στίβου.

Ο Ελληνας σπρίντερ τερμάτισε στα 100μ με χρόνο 10.30 (1,4), όσο και το όριο συμμετοχής στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν και πλέον είναι έτοιμος να λάβει μέρος σε μια διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στο ύψος των Γυναικών η Τατιάνα Γκούσιν, που στον πρώτο της αγώνα στην Ελλάδα ξεπέρασε το 1.86μ, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε πως έχει πολλά περιθώρια να ανέβει ακόμη υψηλότερα. 

Στο τριπλούν των Ανδρών ο Παύλος Μπόφτσης ήταν νικητής με 16.04μ, ενώ στο μήκος την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Γαλένη που προσγειώθηκε στα 6.39 μέτρα, με την Χάιδω Αλεξούλη να ακολουθεί με 6.38 μέτρα.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μιχάλης Μερτζανίδης, που επικράτησε στο μήκος με 7.85 μέτρα. Στα 400μ νικήτρια ήταν η Αγνή Δερβένη με 55.08, ενώ στα 400μ εμπόδια ο Γιαννης Λουλάς δεν κατάφερε να σημειώσει επίδοση που θα του έδινε το εισιτήριο για Ζυρίχη και περιορίστηκε στη νίκη με 51.83.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις