Το μήνυμα Χαρδούβελη και η απάντηση Τσίπρα

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 20:52
UPD:21:19
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έστειλε ένα μήνυμα σε όσους εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου βλέπουν σενάρια πρόωρων εκλογών και πολύ περισσότερο «αριστερής παρένθεσης».        

A- A A+

Στο περιθώριο της πολιτικής αντιπαράθεσης για τη «μικρή» ΔΕΗ και εν αναμονή, πιθανότατα αύριο Πέμπτη, των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση έδωσαν σήμερα, από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ένα σαφέστατο δείγμα γραφής για τις προθέσεις τους για το μέλλον.

Ο νέος τσάρος της οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έστειλε ένα μήνυμα σε όσους εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου βλέπουν σενάρια πρόωρων εκλογών και πολύ περισσότερο «αριστερής παρένθεσης».          

«Είναι επιβεβλημένο να συνεννοηθούμε για το μέλλον της χώρας» είπε ο κ. Χαρδούβελης, σημειώνοντας ότι «η κρίση πρέπει λιγότερο να μας διχάζει και περισσότερο να μας ενώνει. Ας λέμε λιγότερα για εκλογές και περισσότερα για την εύρεση κοινού τόπου για την έξοδο από την κρίση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΈΣ

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση.

Από το βήμα του συνεδρίου σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει συναίνεση για το χρέος, αλλά για να εμβαθύνει το μνημόνιο και γιατί θέλει συνοδοιπόρους για να εφαρμόσει τα ήδη συμφωνηθέντα» και αντέτεινε την πρόταση για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκής διάσκεψης για τη ρύθμιση συνολικά του ευρωπαϊκού χρέους.

Σημειώνεται πως σε ό,τι αφορά τη «μικρή» ΔΕΗ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήδη κατέθεσαν πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε νωρίτερα από το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή