Νέα ιστορία με πρωταγωνιστή τον 34άχρονο, πλέον, Χάρι Πότερ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημοσίευσε νέα ιστορία στην ιστοσελίδα της Pottermore
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 08:05
A- A A+

Η Βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δημοσίευσε μια νέα ιστορία για τον Χάρι Πότερ, η οποία χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα ως ενήλικα για πρώτη φορά από τη σύναψη της σειρά βιβλίων της, που συμπλήρωσε σχεδόν επτά χρόνια.

Στην ιστορία, με τίτλο «Ο στρατός του Dumbledore ενώνεται ξανά» (Dumbledore’s Army Reunites», η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Pottermore η οποία είναι διαθέσιμη στο αναγνωστικό κοινό μόνο μέσω συνδρομής, ο Χάρι Πότερ γκρίζαρε, ο Ρον Ουέσλι έχασε τα μαλλιά του ενώ η Ερμιόνη είναι μια υπέροχη εργαζόμενη μητέρα. Το κείμενο, των 1.500 λέξεων περίπου, δίνει μια γεύση στους οπαδούς της σειράς για το τι κάνει το τρίο των ηρώων λίγο μετά τα τριάντα τους.

Το σκηνικό της ιστορίας διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του τελικού Quidditch World Cup. Ο Χάρι Πότερ, που είναι έτοιμος να γιορτάσει τα 34α γενέθλια του, φορά τα γνωστά στρογγυλά γυαλιά αλλά έχει όμως κι ένα περίεργο κόψιμο στο δεξί του ζυγωματικό, σημάδι ίσως που του άφησε η σύζυγος. Επηρεασμένος από το χρόνο φαίνεται και ο Ρον με την κόμη του να έχει αρχίσει να αραιώνει, ενώ είναι παντρεμένος με την Ερμιόνη και έχουν δύο παιδιά, τον Oύγκο και την Ρόουζ.

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Θυμίζουμε πως η 48άχρονη συγγραφέας - τα βιβλία της οποίας έγιναν διεθνώς μπεστ σέλερ και ενέπνευσαν μια σειρά από επιτυχημένες ταινίες -, έχει αναφέρει πως μπορεί ενδεχομένως να γράψει ένα όγδοο βιβλίο το οποίο, αν γραφτεί, θα είναι ένα είδος εγκυκλοπαίδειας του κόσμου των μάγων, όπως αυτός παρουσιάζεται στη σειρά, και θα ασχολείται με θέματα που δε σχετίζονταν άμεσα με τη μυθιστορία των βιβλίων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς