Σλοβενία: Δεν εγκρίνουμε τις πράξεις της Ρωσίας στην Ουκρανία

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 17:38
UPD:17:45
REUTERS/SRDJAN ZIVULOVIC

Ο Σλοβένος πρόεδρος Μπορούτ Παχόρ (δ) στη χθεσινή συνάντησή του με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ (α).

A- A A+

 Η Σλοβενία δεν εγκρίνει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Σλοβένος πρόεδρος Μπορούτ Παχόρ μετά από ξεχωριστές συναντήσεις που είχε την Τρίτη στο Μάριμπορ και στη Λιουμπλιάνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον Αμερικανό πτέραρχο Φίλιπ Μαρκ Μπρίντλοβ, ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Παρ' ότι η Σλοβενία θεωρεί τη Ρωσία φίλη χώρα, ο κ. Παχόρ εξέφρασε διαφωνία με την πολιτική της, η οποία οδήγησε στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της Σλοβενίας.

Ο κ. Παχόρ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι είναι δυνατό να εξευρεθεί ειρηνική λύση για την Ουκρανία, κάτι που θα συμβάλει στην επίλυση και άλλων καταστάσεων κρίσης και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Σλοβενία, εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλει «στην ευκολότερη αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων».

Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Αμερικανός πτέραρχος εκτίμησε ότι μπορεί να είναι και η σημαντικότερη στιγμή για την Ευρώπη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, κατά την οποία οι σύμμαχοι πρέπει να επιδείξουν ενότητα και αποφασιστικότητα για να παράσχουν προστασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή