Βρετανία: Η μετανάστευση δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις επαγγελματικές προοπτικές των Βρετανών

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 12:35
UPD:12:38
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Η διαρκής μετανάστευση των τελευταίων 20 χρόνων προς την Μεγάλη Βρετανία δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τις πιθανότητες των Βρετανών να βρουν δουλειά, ενώ η επίδραση στο επίπεδο των μισθών είναι μικρή, σύμφωνα με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης της χώρας.

Η μετανάστευση επέφερε περιορισμένη αρνητική επίδραση στους μισθούς των χαμηλά αμειβόμενων σε μερικές περιοχές της χώρας, όπου ο αριθμός των ξένων εργαζόμενων είναι μεγάλος.

Μικρή ήταν η επίδραση των μεταναστευτικών ροών στην εγκληματικότητα, στη στέγαση, τα νοσοκομεία, τα σχολεία ή στα επιδόματα ευημερίας.

Ωστόσο, η γρήγορη εισροή μεταναστών προκάλεσε σε κάποιες περιοχές απότομες πληθυσμιακές αλλαγές, που με τη σειρά τους προκάλεσαν κάποιες τριβές στις διοικήσεις αυτών των περιοχών.

Σύμφωνα με την επιτροπή, οι μετανάστες εισφέρουν 162 εκατομμύρια λίρες το χρόνο στα δημόσια οικονομικά, ενώ οι μετανάστες από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεισφέρουν κατά 2.732 λίρες κατ’άτομο.

Αναφορικά με τους χώρους εργασίας των μεταναστών, αυτοί απορροφώνται κυρίως στην επεξεργασία τροφίμων, στη γεωργία και σε εστιατόρια, όπου οι εργοδότες συχνά δυσκολεύονται να βρουν Βρετανούς για να προσλάβουν.

Η επιτροπή προειδοποίησε, βέβαια, ότι πιθανή διεύρυνση της Ε.Ε. μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη βρετανική οικονομία και στις αγορές εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή