ΠΑΣΟΚ: 10-12 Δεκεμβρίου το συνέδριο

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 21:27
A- A A+

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, θα διεξαχθεί το τριήμερο 10 έως 12 Δεκεμβρίου 2004. Ο κ. Παπανδρέου έδωσε στη δημοσιότητα βασικά σημεία της νέας Διακήρυξης. Οπως τόνισε, «η Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μας εμπνέει και δεν πρόκειται να την ξαναγράψουμε. Απλά θα την ξαναδούμε μέσα στις σημερινές συνθήκες».

Σημαντικό στοιχείο της προσυνεδριακής διαδικασίας θα είναι η συμμετοχή στην επεξεργασία της νέας Διακήρυξης διεθνών προσωπικοτήτων του σοσιαλιστικού χώρου, μεταξύ των οποίων ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Αντόνιο Γκουτιέρες, ο κ. Πολ Ρασμούσεν κ.α.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι μέσα από τη συνεδριακή διαδικασία το ΠΑΣΟΚ θα βγει έτοιμο, ώστε στην επόμενη αναμέτρηση να είναι σε θέση να κυβερνήσει και πάλι τη χώρα.

Μέχρι το συνέδριο θα διεξαχθούν πέντε συνδιασκέψεις σε κεντρικό επίπεδο και αντίστοιχες σε περιφερειακό, με θέματα - αυτοδιοίκηση και διακυβέρνηση - κοινωνική αλληλεγγύη - συμμετοχική δημοκρατία, νέες μορφές και μέθοδοι συμμετοχής του πολίτη - οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικό κράτος - παιδεία και απασχόληση.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε και τη σύνθεση του συντονιστικού συμβουλίου ανασυγκρότησης, καθώς και της γραμματείας του. Τα όργανα αυτά συγκροτούνται αποκλειστικά από στελέχη του Κινήματος με εξαίρεση τη Μαρία Δαμανάκη, η οποία μετέχει ως συντονίστρια μορφωτικών υποθέσεων και πολιτισμού.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά η γραμματεία του συντονιστικού συμβουλίου ανασυγκρότησης για να γίνει η πρώτη συζήτηση της πορείας προς το συνέδριο και να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις σχετικά με οργανωτικά θέματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή