Κένυα: Η αλ Σαμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τις νέες επιθέσεις

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 22:12
UPD:22:14
REUTERS/Joseph Okanga
A- A A+

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο νέες επιθέσεις ενόπλων που σημειώθηκαν τη νύχτα σε παράκτιες περιοχές της Κένυας. Ο αντιπρόεδρος της χώρας άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για έργο πολιτικών αντιπάλων παρότι την ευθύνη ανέλαβε η σομαλική ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάμπ.

Οι επιθέσεις αναμένεται να πλήξουν την τουριστική βιομηχανία της Κένυας, αλλά και να εντείνουν την λαϊκή απογοήτευση σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια, μία ημέρα μετά την ογκώδη διαδήλωση που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην πρωτεύουσα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι σε μία από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι στην πόλη Χίντι της κομητείας Λαμού, ενώ πιο νότια, στην περιοχή Γκάμπα, σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι.

Ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της αλ Σαμπάμπ, Αμπντιασίς Αμπου Μουσάμπ, είπε στο Reuters ότι η οργάνωσή του βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

EURONEWS

Η αλ Σαμπάμπ, η οποία πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον του εμπορικού κέντρου Westgate στο Ναϊρόμπι, πέρυσι, με 67 νεκρούς, έχει αναλάβει την ευθύνη και για τις πρόσφατες επιθέσεις στο Μπεκετόνι.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή