Μουντιάλ 2014: Το φράγμα των...100 «έσπασε» στη Βραζιλία

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 21:44
UPD:21:47
REUTERS/MARCELO DEL POZO

Η Βραζιλία έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τη Γερμανία που συμπλήρωσε τα 100 παιχνίδια σε Μουντιάλ.

A- A A+

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας έχει ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων, για ορισμένα σπουδαία ρεκόρ που έχουν καταρριφθεί, με παίκτες και ομάδες να φτάνουν σε μεγάλες ατομικές ή συλλογικές διακρίσεις.

Κάτι για το οποίο το συγκεκριμένο τουρνουά θα μείνει αξέχαστο και καταχωρημένο στην Ιστορία των διοργανώσεων ως ένα από τα πιο συναρπαστικά (κυρίως στην φάση των ομίλων) είναι το νούμερο 100. Ομάδες έχουν φτάσει τα 100 παιχνίδια, ποδοσφαιριστές πέτυχαν αξέχαστα γκολ, ενώ κάποιοι από αυτούς έφτασαν στην κορυφία στιγμή της καριέρας τους στην εθνική ομάδα, συμπληρώνοντας την 100ή τους συμμετοχή!

Ο Γουέσλι Σνάιντερ έπαιξε το 100ό του παιχνίδι στην εθνική Ολλανδία (13/06)

REUTERS/TONY GENTILE

O Γουέσλι Σνάιντερ στην 100ή διεθνή συμμετοχή του, στον αγώνα με την Ισπανία.

Τη δεύτερη ημέρα του Μουντιάλ ήρθε το πρώτο σημαντικό γεγονός, με το νούμερο 10 της Ολλανδίας, Γουέσλι Σνάιντερ, να πραγματοποιεί την 100ή διεθνή συμμετοχή του στο αξέχαστο 5-1 επί της κατόχου του τίτλου, Ισπανίας. Ο άσος της Γαλατασαράι, μάλιστα, ήταν αυτός που «έφτιαξε» το τρίτο τέρμα των «οράνιε» (Ντε Φράι)

Η Γερμανία έπαιξε το 100ό της ματς σε Παγκόσμιο Κύπελλο (16/06)

REUTERS/POOL

Στο 100ό τους παιχνίδι σε Μουντιάλ, τα «πάντσερ» διέλυσαν με 4-0 την Πορτογαλία.

Όταν η τρις κάτοχος του τίτλου, Γερμανία, μπήκε στη μάχη της διοργάνωσης, έγινε η πρώτη που έφτασε τα 100 παιχνίδια σε Μουντιάλ. Στον αγώνα αυτό, τα «πάντσερ» διέλυσαν με 4-0 την Πορτογαλία, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Τόμας Μίλερ που πέτυχε χατ τρικ, ενώ το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε και ο Ματς Χούμελς.

Το 100ό του παιχνίδι στην εθνική Κολομβίας έπαιξε ο Μάριο Γέπες (19/06)

EPA/MAURICIO DUENAS

Ο Μάριο Γέπες έκανε την 100ή του συμμετοχή στην αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο βετεράνος κεντρικός αμυντικός έκανε την 100ή του συμμετοχή με τους «Λος Καφετέρος) στη δεύτερή τους αναμέτρηση στο τουρνουά εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού. Στην ηλικία των 38 'έπαιξε μόλις στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του, μιας και μετά το 1998 η Κολομβία δεν είχε συμμετοχή σε τελική φάση. Ο αρχηγός οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 2-1 με την οποία «σφραγίστηκε» η πρόκριση στην φάση των «16»

Ο Ολιβιέρ Ζιρού πέτυχε το 100ό γκολ της Γαλλίας σε Μουντιάλ (20/06)

REUTERS/FABRIZIO BENSCH

To τέρμα που πέτυχε ο Ζιρού στο ματς με την Ελβετία ήταν το 100ό για τους Γάλλους σε Μουντιάλ.

Το εναρκήριο ματς της Γαλλίας στα γήπεδα της Βραζιλίας εναντίον της Ονδούρας έφερε το άνετο 3-0 με το 97ο, 98ο και 99ο γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τους «τρικολόρ». Ο στράικερ της Άρσεναλ ήταν αυτός που βρήκε πρώτος το δρόμος προς τα δίχτυα στο επόμενο παιχνίδι με την Ελβετία και παράλληλα έβαλε το όνομά του στο «πάνθεον» των σκόρερ της εθνικής ομάδας, μιας και το τέρμα που πέτυχε ήταν το 100ό για τους Γάλλους σε Μουντιάλ.

Ο Χαβιέρ Μασεράνο έφτασε τις 100 συμνμετοχές στην  εθνική Αργεντινής (21/06)

EPA/BALLESTEROS

O Χαβιέρ Μασεράνο στο ματς με το Ιράν.

Η αναμέτρηση με το Ιράν (για πρώτη φορά σε επίπεδο εθνικών ομάδων) ήταν σημαδιακή για το νούμερο 14 της Αργεντινής, Χαβιέρ Μασεράνο. Για 90 λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αλλά στις καθυστερήσεις ο Λιονέλ Μέσι έστειλε την ομάδα του στους νοκ άουτ αγώνες της διοργάνωσης.

Ο Περ Μερτεζάκερ χρίστηκε διεθνής με τη Γερμανία για 100ή φορά (21/06)

REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Στην Φορταλέσα ο αμυντικός της Άρσεναλ φόρεσε για 100ή φορά στην καριέρα του την φανέλα της εθνικής Γερμανίας. Τα «πάντσερ» αντιμετώπισαν τη Γκάνα σε παιχνίδι-θρίλερ που τελείωσε ισόπαλο 2-2. Ο Μερτεζάκερ έγινε ο 10ος παίκτης στην Ιστορία της εθνικής ομάδας που έφτασε τις 100 συμμετοχές.

Η Βραζιλία έφτασε τα 100 παιχνίδια σε Μουντιάλ (23/06)

REUTERS/DOMINIC EBENBICHLER

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Βραζιλίας με το Καμερούν.

Μετά τη Γερμανία που έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε τις 100 συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, η «οικοδέσποινα», Βραζιλία, μπήκε στο κλαμπ των ομάδων που συμπλήρωσαν 100 παιχνίδια σε Μουντιάλ (με Καμερούν). Η «σελεσάο» το γιόρτασε κατάλληλα με το 4-1 επί της αφρικανικής ομάδας. Ήταν η 69η νίκη της Βραζιλίας στην 20ή παρουσία της σε παρόμοιο τουρνουά (είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει απουσιάσει ποτέ από Παγκόσμιο Κύπελλο).

Ο Νεϊμάρ πέτυχε το 100ό γκολ της Βραζιλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο (23/06)

REUTERS/MURAD SEZER

Το πρώτο γκολ του τρέχοντος Μουντιάλ μπήκε από τα πόδια ενός Βραζιλιάνου. Ο Μαρσέλο με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ την Κροατία, ωστόσο, η ομάδα της διοργανώτριας χώρας, είχε σε μεγάλη βραδιά το μεγάλο της αστέρι, Νεϊμάρ, ο οποίος ισοφάρισε. Ήταν για τη «σελεσάο» το 100ό γκολ σε Μουντιάλ.

Ο Ντιρκ Κάουτ χρίστηκε διεθνής για 100ή φορά με την Ολλανδία (29/06)

REUTERS/EDDIE KEOGH

O Ντιρκ Κάουτ στο ματς με το Μεξικό.

Η 100ή διεθνής συμμετοχή του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ ήταν σίγουρα μία από τις πιο αξέχαστες στην Ιστορία των διοργανώσεων. Οι «οράνιε» έφτασαν μία ανάσα από τον αποκλεισμό τους από το τουρνουά, καθώς μέχρι το 88ο λεπτό βρίσκονταν πίσω στο σκορ από το Μεξικό με 1-0. Ο Σνάιντερ στο λεπτό εκείνο και ο Χούντελααρ με πέναλτι στις καθυστερήσεις έφεραν τα πάνω κάτω και η Ολλανδία προκρίθηκε στους προημιτελικούς.

Διεθνής για 100ή φορά με τη Νιγηρία ο Γιόζεφ Γιόμπο

REUTERS/POOL

O Γιόζεφ Γιόμπο έγινε ο πρώτος διεθνής στην χώρα του με 100 συμμετοχές, ωστόσο, δεν ήταν και το καλύτερό του βράδυ αυτό με τους «τρικολόρ», καθώς πέτυχε το αυτογκόλ στις καθυστερήσεις, με το οποίο έγινε το 2-0 υπέρ των «πετεινών» που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς. 

Μετά τον τραυματισμό του Τζόφρι Ομποαμπόνα στο εναρκτήριο παιχνίδι των «Σούπερ Αετών» εναντίον του Ιράν, ο Γιόμπο πήρε την θέση του στο κέντρο της άμυνας μαζί με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στη συνέχεια έκανε την 98η και 99η συμμτοχή του στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, πριν φτάσει το 100ό στο νοκ-άουτ αγώνα με τους Γάλλους, πρώτο για τη Νιγηρία μετά το 1998. Έγινε ο πρώτος διεθνής στην χώρα του με 100 συμμετοχές, ωστόσο, δεν ήταν και το καλύτερό του βράδυ αυτό με τους «τρικολόρ», καθώς πέτυχε το αυτογκόλ στις καθυστερήσεις, με το οποίο έγινε το 2-0 υπέρ των «πετεινών» που προκρίθηκαν στους προημιτελικούς.  

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις