Formula 1: Θρίαμβος του Χάμιλτον στο Σιλβερστόουν

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 17:33
UPD:17:45
REUTERS/PHIL NOBLE
A- A A+

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στη βρετανική πίστα του Σιλβερστόουν, όπου διεξήχθη το 9ο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Για το Βρετανό πιλότο, που μείωσε στους 4 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας των οδηγών και ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ (165 έναντι 161), ήταν η 5η εφετινή νίκη και πρώτη μετά από τρία γκραν πρι που δεν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πίσω από τον πιλότο της γερμανικής ομάδας, βρέθηκαν οι Βαλτέρι Μπότας με Williams και Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull.

Μέχρι τον 28ο γύρο ο έτερος οδηγός της Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ήταν αυτός που οδηγούσε την κούρσα, ωστόσο, αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο των ταχυτήτων του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει στον 30ό γύρο, για πρώτη φορά μετά από 8 διαδοχικά γκραν πρι.

Ο Χάμιλτον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε...κεφάλι στην κούρσα με αποτέλεσμα να αποθεωθεί από το κοινό της πατρίδας του.

Σε δεύτερο σερί αγώνα ο Βαλτέρι Μπότας, αν και εκκίνησε από την 14η θέση,  ανέβηκε στο βάθρο, ενώ την πρώτη την πρώτη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ρικιάρντο, Μπάτον, Φέτελ, Αλόνσο, Μάγκνουσεν, Χούλκενμπεργκ, Κβίατ και Βερνιέ. 

Το γκραν πρι του Σιλβερστόουν «σημαδεύτηκε» από το σοβαρό ατύχημα που έγινε στο ξεκίνημα του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο οδηγός της Φεράρι στον πρώτο γύρο του αγώνα επέστρεψε στην πίστα μετά από έξοδο που είχε κι έχοντας χάσει τον έλεγχο του μονοθέσιού του έπεσε με σφοδρότητα στις μπαριέρες.

Το γκραν πρι στη βρετανική πίστα διεκόπη και ο κόσμος, αλλά και αυτοί που το παρακολουθούσαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες έμειναν με κομμένη την ανάσα έως ότου ο Φινλανδός βγει έξω από το όχημα.

REUTERS/PHIL NOBLE

Το γκραν πρι του Σιλβερστόουν «σημαδεύτηκε» από το σοβαρό ατύχημα που έγινε στο ξεκίνημα του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Ραϊκόνεν μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, καθώς κούτσαινε, αλλά εκεί διαπιστώθηκε πως πέραν από μερικούς μώλωπες στα πόδια του δεν είχε τίποτα το σοβαρό.

Ο Φελίπε Μέσα, που ήταν κοντά στο περιστατικό, απέφυγε το Ραϊκόνεν, αλλά η Williams του καταστράφηκε και αποσύρθηκε επίσης από τον αγώνα.

Οι αγωνοδίκες ύψωσαν κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε, έως ότου επιδιορθωθεί η ζημιά στις μπαριέρες και καθαριστεί η πίστα. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις