Μουντιάλ 2014: Προσχεδιασμένη η κίνηση...Κρουλ

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 08:51
UPD:15:34
REUTERS/PAUL HANNA

Η αντικατάσταση του Σίλεσεν από τον Κρουλ στο 120'.

A- A A+

Η είσοδος του Τιμ Κρουλ, στα τελευταία λεπτά της παράτασης με την Κόστα Ρίκα, ήταν μία κίνηση προσχεδιασμένη, καθώς ο γκολκίπερ της Νιουκάστλ διέθετε μεγαλύτερη εμπειρία από το Σίλεσεν και τελικά ο Φαν Χάαλ δικαιώθηκε. 

Όπως αποκάλυψε οπροπονητής της εθνικής Ολλανδίας επρόκειτο για ένα σχέδιο που είχε συζητηθεί και αποφασισιστεί από τον ίδιο και τους συνεργάτες του να έμπαινε σε εφαρμογή σε περίπτωση που το ματς θα πήγαινε στα πέναλτι.

«Είχαμε μιλήσει γι'  αυτό, καθώς σε κάθε ομάδα ο κάθε παίκτης διαθέτει ξεχωριστές ικανότητες. Πιστεύαμε πως ο Κρουλ ήταν ο καταλληλότερος για τη διαδικασία των πέναλτι και είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί εφόσον φτάναμε εκεί. Είναι ψηλός, με μεγάλο άνοιγμα χεριών και δυσκολεύει τον αντίπαλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Φαν Χάαλ, ο οποίος αποκάλυψε επίσης πως «ο Σίλεσεν δε γνώριζε τίποτα, το αντιλήφθηκε όταν έγινε η αλλαγή. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και ευτυχώς η επιλογή ήταν σωστή, γιατί διαφορετικά θα ήταν λάθος δικό μου».

Παραδέχθηκε επίσης ότι η πρόκριση των «οράνιε» στα ημιτελικά θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα: «Ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε τρία δοκάρια. Επίσης ο Νάβας έκανε πολλές μεγάλες αποκρούσεις. Οι παίκτες μου ποτέ δεν τα παράτησαν, προσπάθησαν μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε, έστω και στα πέναλτι».

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, Τιμ Κρουλ ανέφερε: «Όλοι είναι χρήσιμοι για την ομάδα. Και οι 23 παίκτες της. Ήταν προσχεδιασμένο εφόσον το παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι να μπω εγώ σαν αλλαγή. Είναι φανταστικό αυτό που καταφέραμε, ένα όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα να γίνει πραγματικότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις