Νέα ένταση στη Λωρίδα της Γάζας

Εκτοξεύτηκαν δύο ρουκέτες κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με τον στρατό της χώρας
Σάββατο, 05 Ιουλίου 2014 14:11
UPD:14:37
REUTERS/MOHAMMED SALEM
A- A A+

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα σύνορα και ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας στο πτώμα του έφηβου Παλαιστίνιου από την ανατολική Ιερουσαλήμ, που οι Παλαιστίνιοι πιστεύουν πως απήχθη και σκοτώθηκε από ακροδεξιούς εβραίους, δείχνουν ότι το θύμα κάηκε ζωντανό.

Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, κατά την κηδεία του νεαρού Παλαιστινίου, επεκτάθηκαν το βράδυ σε πόλεις όπου ζουν αραβικής καταγωγής Ισραηλινοί και συνεχίσθηκαν σποραδικά σήμερα.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στη διάρκεια της νύκτας σε όλη την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος τραυματίσθηκε στη Ναμπλούς, όπως έγινε γνωστό από ιατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν σε μια αλάνα χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Δεκατέσσερις ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί χθες από τη Γάζα προς το νότιο Ισραήλ. Μία έπεσε μέσα στο παλαιστινιακό έδαφος ενώ τρεις άλλες αναχαιτίσθηκαν από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος, σύμφωνα με το στρατό.

EURONEWS

Ενώ τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας στο πτώμα του 16χρονου Μοχάμεντ Αμπού Χουντάιρ αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, ο Παλαιστίνιος γενικός εισαγγελέας Μοχάμεντ Αλ-Αουέουι δήλωσε πως «η άμεση αιτία θανάτου ήταν εγκαύματα από φωτιά και οι επιπλοκές τους».

EURONEWS

Κατά την κηδεία του Χουντάιρ, χθες, οργισμένοι Παλαιστίνιοι φώναζαν «Ιντιφάντα! Ιντιφάντα!», καλώντας σε μια νέα εξέγερση εναντίον του Ισραήλ. Έριξαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα, βομβίδες κρότου λάμψης και σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή