Υεμένη - Σ. Αραβία: Νεκροί και για τις δύο χώρες στην μεθόριο από επίθεση της Αλ Κάιντα

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 19:17
UPD:19:40
REUTERS/Khaled Abdullah

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών στο Ριάντ, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον περιπόλου των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο φυλάκιο Ουάντια, σκοτώνοντας τον επικεφαλής (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας και ένας στρατιώτης από την Υεμένη σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα, εναντίον συνοριακού φυλακίου που βρίσκεται μεταξύ της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών στο Ριάντ, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον περιπόλου των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο φυλάκιο Ουάντια, σκοτώνοντας τον επικεφαλής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατεδίωξαν τους ενόπλους στην επαρχία Σαρούρα, στο νότιο τμήμα της χώρας και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών κατά την οποία τρεις εκ των δραστών σκοτώθηκαν και ένας τέταρτος τραυματίστηκε και συνελήφθη, προσέθεσε ο εκπρόσωπος σε δελτίο Τύπου που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ένας ή δύο επιτιθέμενοι εξακολουθούν και διαφεύγουν τη σύλληψη και οι στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν ελέγχους σε ορισμένα κτήρια όπου θα μπορούσαν να κρύβονται, συνέχισε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίζει την υπηκοότητα των ένοπλων ανδρών.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, υπεύθυνος ασφαλείας από την Υεμένη απέδωσε την ευθύνη της επίθεσης στο συνοριακό φυλάκιο της Ουάντια στο εξτρεμιστικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, ενώ επιβεβαίωσε ότι στοίχισε την ζωή σε στρατιώτη από την Υεμένη, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε.

«Ένοπλοι άνδρες που ήταν οπλισμένοι με πολυβόλα και φορητούς εκτοξευτές ρουκετών RPG εξαπέλυσαν επίθεση στην πλευρά της Υεμένης στο συνοριακό φυλάκιο Ουάντια, ενώ ξέσπασαν συγκρούσεις κατά τις οποίες ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

Το συνοριακό φυλάκιο βρίσκεται στην επαρχία Χαντραμούτ, στην νοτιοανατολική Υεμένη, περιοχή όπου έχει εγκατασταθεί το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη.

Τοπικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επίθεση φέρει «τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή