Πόλο: Τίτλοι τέλους στην καριέρα του Σχίζα

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 20:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού Τάσος Σχίζας δίνει πάσα κατά την διάρκεια του τρίτου τελικού αγώνα υδατοσφαίρισης ανδρών της Α1 μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Τάσος Σχίζας, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο διεθνής αμυντικός με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Ο 37χρονος Σχίζας αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσει το πόλο με την ιδιότητα του αθλητή, έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και σε συλλογικό επίπεδο και με την Εθνική ομάδα.

«Είμαι πολύ τυχερός που έμεινα τόσα χρόνια στην ομάδα, της οποίας είμαι και οπαδός (…) Τώρα που τελείωσα νιώθω ότι κέρδισα πιο πολλά από τον Ολυμπιακό από αυτά που έδωσα (…) Ο Ολυμπιακός είναι η οικογένειά μου και θα είμαι πάντα δίπλα του» δήλωσε ο Σχίζας.

Ο Σχίζας ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ποσειδώνα Ιλισίων και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Εθνικό, με τον οποίο κατάκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2000.

Το 2002 μεταγράφηκε στην Ολυμπιακό, στον οποίο παρέμεινε ως το τέλος της καριέρας του και πανηγύρισε 10 πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας, καθώς και το Σούπερ Καπ Ευρώπης το 2002.

Παράλληλα, ήταν παρών στις σημαντικότερες στιγμές της Εθνικής Ελλάδας, την 4η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2005). Από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποχώρησε μετά τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, το 2008.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις