Αποζημίωση 12 εκατομμυρίων ευρώ ζητεί από το ΔΠΔ ο Σέσελι

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 14:18
UPD:14:22
EPA/VALERIE KUYPERS / POOL

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αποζημίωση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για την αδικαιολόγητη κράτησή του στη φυλακή.

Ο κ. Σέσελι που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κράτησή του στη φυλακή για 11 χρόνια, από τις 24 Φεβρουαρίου του 2003, οπότε και παραδόθηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο.

Επικαλούμενος διεθνή νομικά κειμένα ο αρχηγός του SRS ανέφερε ότι «θα ήταν άκρως απίστευτο τα διεθνή πρότυπα να μην ισχύουν ή να μην εφαρμόζονται στο ΔΠΔΠΓ».

O Βόισλαβ Σέσελι ζητεί συνολική αποζημίωση  ύψους 12 εκ. ευρώ «για την απώλεια εσόδων, τα αναξιοποίητα δικαιώματα από σχέση εργασίας, την απώλεια εισφορών για σύνταξη και αναπηρική ασφάλιση, για τα έξοδα των επισκέψεων της οικογένειάς του, για τα έξοδα διαμονής στη φυλακή και υπεράσπισής του».

Όταν παραδόθηκε ήταν μέλος της Σερβικής Βουλής και για αυτό το λόγο ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της κράτησής χάνει χρήματα από τους ακαθάριστους μισθούς που θα έπαιρνε αυτά τα 11 χρόνια καθώς θεωρεί βέβαιο ότι θα ήταν βουλευτής μέχρι σήμερα.

Διεκδικεί ακόμη ποσά για την προσβολή της τιμής και τη διάδοση αναληθών ισχυρισμών, για το φόβο που έχει βιώσει, για ψυχική οδύνη λόγω της κατάστασης της υγείας του, καθώς και αποζημίωση για τα μέλη της οικογένειάς του

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή