Video: Ιάπωνας πολιτικός ξεσπά σε κραυγές και κλάματα

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 13:24
UPD:13:27
vivipandanzon
A- A A+

Ένας Ιάπωνας πολιτικός, ο οποίος δαπάνησε περισσότερα από 30 χιλιάδες δολάρια δημοσίου χρήματος για ταξίδια, χωρίς να παρέχει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτά έγιναν για επαγγελματικούς λόγους, υπερασπίστηκε με κραυγές και κλάματα τις πράξεις του, σε συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο νομαρχιακός σύμβουλος στο Χιόγκο, Ρουιτάρο Νονομούρα, είχε ένα έντονο συναισθηματικό ξέσπασμα, υποστηρίζοντας ότι τα ταξίδια ήταν επαγγελματικά.

Ο Νονομούρα δέχθηκε επικρίσεις την περασμένη εβδομάδα, όταν αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2013-2014, ζήτησε και πήρε 195 εισιτήρια για το τρένο, μετ’ επιστροφής, για μεγάλων αποστάσεων διαδρομές.

Ο Ιάπωνας πολιτικός κατηγορείται ότι δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία, ούτε για το αν έγιναν όντως τα συγκεκριμένα ταξίδια, ούτε για το αν ήταν στο πλαίσιο επίσημης δραστηριότητας, ενώ τα έξοδα μεταφοράς περιελάμβαναν 106 επισκέψεις στο Κινοσάκι Ονσέν, ένα τουριστικό θέρετρο 139 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του.

Ο Νονομούρα, κλαίγοντας και φωνάζοντας, τόνισε ότι το μόνο που θέλει είναι να «αλλάξει την κοινωνία προς το καλύτερο», ενώ ερωτώμενος για ποιο λόγο δεν κατέθεσε αποδείξεις, απάντησε ότι δεν γνώριζε πώς να εκδώσει απόδειξη από τους αυτόματους πωλητές, ενώ στην πορεία δε θυμόταν ακριβώς τις διαδρομές που είχε κάνει.

Επιπλέον, ο Ιάπωνας άφησε αναπάντητα τα ερωτήματα, σχετικά με τους σκοπούς των ταξιδιών αυτών.

Οι πράξεις του Νομομούρα, τελικά, δεν κρίθηκαν παράνομες, ωστόσο ενδέχεται να κληθεί να επιστρέψει στα ταμεία της Νομαρχίας μέρος του ποσού που ξόδεψε, για όλα αυτά τα ταξίδια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή