Σαουδική Αραβία: 30.000 στρατιώτες στα σύνορα με Ιράκ

Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 10:37
UPD:11:26
EPA/ALI HASSAN

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Συνολικά 30.000 στρατιώτες παρέταξε η Σαουδική Αραβία στα σύνορά της με το Ιράκ μετά την απόσυρση των Ιρακινών στρατιωτών από την περιοχή, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Σαουδικής Αραβίας Αλ Αραμπίγια.

Ο σταθμός ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του βίντεο που δείχνει περίπου 2.500 Ιρακινούς στρατιώτες συγκεντρωμένους στην ερημική περιοχή ανατολικά της Καρμπάλα στο Ιράκ, αφού έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, έχοντας αφήσει αφύλακτη τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.

Αξιωματικός που εμφανίζεται στο βίντεο δηλώνει ότι οι στρατιώτες έλαβαν διαταγή να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους χωρίς αιτιολογία. Ωστόσο, η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Σαουδική Αραβία έχει κοινά σύνορα μήκους 800 χλμ με το Ιράκ, όπου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, μαζί με άλλες σουνιτικές οργανώσεις, αλλά και αξιωματούχους και στρατιώτες του μπααθικού καθεστώτος, έχουν καταλάβει εδάφη στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας έπειτα από αστραπιαία επίθεση που ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου.

EURONEWS
Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή