Η διάσημη Ισπανίδα χορεύτρια Sara Baras, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 17:15
UPD:19:56
A- A A+

Η διάσημη χορεύτρια φλαμένκο, η Ισπανίδα Sara Baras, έρχεται με το συγκρότημά της «Ballet Flamenco Sara Baras», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με 40 συντελεστές, παρουσιάζοντας μια υπερπαραγωγή εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία, με τίτλο «Μέδουσα».

Από την ελληνική μυθολογία και ιστορία

Η «Μέδουσα» αποτελεί μια συμπαραγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ της Merida (θα παρουσιαστεί στο Teatro Classico de Merida) και του Φεστιβάλ της Peralada (θα παρουσιαστεί στο Castell de Peralada), δύο Φεστιβάλ των οποίων ο άξονας και η θεματολογία, κάθε χρόνο, στηρίζονται σε έργα με θέματα από την ελληνική μυθολογία και ιστορία.

Σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ισπανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και στηρίζει  τους θερμούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά εφέτος που γιορτάζονται τα 400 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου ζωγράφου El Greco.
Η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός μετά την Ισπανία και πριν από την παγκόσμια περιοδεία του συγκροτήματος.
H παράσταση θα παρουσιασθεί, επίσης, στην Πάτρα στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας 2014, και μετά στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο μύθος

Η Μέδουσα, μία από τις τρεις αδερφές Γοργόνες, ήταν μια πανέμορφη ιέρεια στο ναό της Θεάς Αθηνάς. Ο Ποσειδώνας μαγεμένος από την ομορφιά της, τη βίασε μεταμορφωμένος σε άλογο στον ιερό χώρο της Αθηνάς. Η θεά, εξοργισμένη με το γεγονός, καθώς δεν μπορούσε να έρθει σε ρήξη με τον Ποσειδώνα, ξέσπασε πάνω στη Μέδουσα και την μεταμόρφωσε σε απεχθές τέρας, που αντί για μαλλιά είχε φίδια. Η ασχήμια της ήταν τέτοια, που όποιος την κοιτούσε στο πρόσωπο, πέτρωνε.

Η Μέδουσα έγινε ο στόχος πολλών πολεμιστών, γιατί όποιος κατάφερνε να την αποκεφαλίσει θα είχε το απόλυτο πλεονέκτημα στο πεδίο των μαχών. Πολλοί προσπάθησαν χωρίς καμία επιτυχία εκτός ενός, του Περσέα. Ο Περσέας ήταν γιος του Δία και της Δανάης και αποφάσισε να αποκεφαλίσει την Μέδουσα για να σώσει την μητέρα του. Τελικά, με την βοήθεια της Αθηνάς, συνάντησε  τις Γραίες (μάγισσες), από τις οποίες  πήρε   πληροφορίες για τις Νύμφες που διέθεταν τα μαγικά όπλα,  και, έτσι, σκότωσε τη Μέδουσα.
Το κεφάλι της, το περίφημο «Γοργόνειο», το παρέλαβε η θεά από τον ήρωα και το επέθεσε στην ασπίδα της, επειδή, ακόμη και νεκρό, πέτρωνε όποιον το κοίταζε.

Πληροφορίες
Ωδείο Ηρώδου Αττικού , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Εισιτήρια :Κάτω διάζωμα -Διακεκριμένη Ζώνη: 75 €, A΄ Ζώνη: 60 €, Β΄ Ζώνη: 50 €, Γ΄ Ζώνη: 40 €. Άνω διάζωμα - Δ΄ Ζώνη: 25 €, Ε΄ Ζώνη: 15 € (Φοιτητικά – Ανέργων – Πολυτέκνων – ΑΜΕΑ).
Προπώληση - αγορά εισιτηρίων: Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567. Στα ταμεία της Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), στα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες: ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080 www.elvaevents.gr

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς