Τιμή στους ήρωες της Εθνικής Ελλάδας

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2004 08:02

A- A A+

Με μία απίστευτη λαοθάλασσα και συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης του κόσμου, υποδέχθηκε χθες η Αθήνα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Εθνική Ελλάδας.

Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας είχαν ξεχυθεί στους δρόμους και αποθέωναν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές και τον Οτο Ρεχάγκελ, που επέστρεψαν στην Αθήνα με το τρόπαιο του Euro 2004 στις αποσκευές τους.

Ανεπανάληπτες ήταν οι σκηνές χαράς που διαδραματίστηκαν σε όλη τη διαδρομή της πομπής, από το αεροδρόμιο στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, ενώ ενδεικτικό είναι, πως το πούλμαν με τον προπονητή και τους παίκτες, χρειάστηκε πάνω από τρεις ώρες να φθάσει από το Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο πραγματοποιήθηκε η επίσημη γιορτή προς τιμήν της Εθνικής, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Χαρακτηριστικό της πρωτοφανούς κατάστασης που επικράτησε στους δρόμους της Αθήνας, είναι ότι το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, έκανε επανειλημμένως διακοπές στην κανονική ροή του προγράμματός του, για να δείξει πλάνα από τη μεγάλη υποδοχή.

Συνεχής ροή εικόνων και ανταποκρίσεων από τη «μεθυσμένη» ελληνική πρωτεύουσα, υπήρχε και από άλλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Μετά από αυτήν την επιτυχία, έχουμε υποχρέωση να διαμορφώσουμε όλες τις προϋποθέσεις, για να γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο γιορτή, μακριά από παρασκήνια και επεισόδια», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την είσοδό του στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει, όταν δουλεύει συλλογικά», δήλωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Παπανδρέου.

Θετικό test event, εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, χαρακτήρισε την κοσμοσυρροή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο Γιώργος Βουλγαράκης σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίστηκε με επιτυχία τη λαοθάλασσα, η οποία όπως είπε, είχε συμπεριφορά όχλου και δεν ήταν οργανωμένη, όπως θα είναι κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Εθνική ομάδα θα συναντήσει το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

«Οι Ελληνες μπορούν να είναι υπερήφανοι για την ομάδα τους», δήλωσε ο αρχιστράτηγος της ελληνικής επιτυχίας, Οτο Ρεχάγκελ και ευχήθηκε να επικρατήσει ο αλληλοσεβασμός μεταξύ των ομάδων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξουν και συλλογικές επιτυχίες.

Η UEFA, ανακήρυξε τον αρχηγό της Εθνικής, Θοδωρή Ζαγοράκη, ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ενώ στους κορυφαίους 22 της διοργάνωσης, περιλαμβάνονται ακόμη οι Νικοπολίδης, Δέλλας, Σεϊταρίδης και Χαριστέας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις