Εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Βόρεια Κορέα

Τη Σεούλ επισκέπτεται αύριο ο πρόεδρος της Κίνας
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 07:55
UPD:11:11
REUTERS/YONHAP

Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 180 χλμ. από την ακτή, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, προς τη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της ανατολικής ακτής, μια μόλις ημέρα πριν από την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στη Σεούλ.

Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 180 χλμ. από την ακτή, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας.

Η δοκιμή των δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς, αποτελεί παράβαση της σχετικής απαγόρευσης του ΟΗΕ. Άξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τι είδους όπλο εκτοξεύθηκε, αλλά είπε πως υποθέτουν πως πρόκειται για ρουκέτες των 300 χιλιοστών.

Οι αποφάσεις του ΟΗΕ απαγορεύουν στη Βόρεια Κορέα να προμηθεύεται και να χρησιμοποιεί βαλλιστική πυραυλική τεχνολογία, αλλά οι εκτοξευτές ρουκετών μικρού βεληνεκούς δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση.

ARIRANG NEWS

Το πυρηνικό πρόγραμμα και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, καθώς και τα σχέδιά της να πραγματοποιήσει μια τέταρτη πυρηνική δοκιμή, θα κυριαρχήσουν συνάντηση του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ με την νοτιοκορεάτισσα ομόλογό του Παρκ Τσουνγκ-Χε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή